Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 28 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

CTP l-a numit "şarlatan" pe Băsescu, care îl invită pe "jurnalistul mineriadei" să candideze

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 25 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 7371 ori | Comentarii stire 0 comentarii

CTP l-a numit

Preşedintele suspendat Traian Băsescu l-a invitat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu să candideze la alegerile prezidenţiale.

"Îl invit pe acest jurnalist al mineriadei să candideze la preşedinţie. De ce nu vrea să participe la alegeri?", a fost întrebarea retorică a preşedintelui, într-un interviu pentru The Money Channel. 

Poziţia preşedintelui vine după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a acuzat de inconsecvenţă în abordarea electoratului (de la preşedintele care î ndemna la vot la cel care pare de partea boicotului anunţat de PDL) şi l-a catalogat drept "laş", "clănţău uriaş" şi "şarlatan" într-un editorial.

Preşedintele suspendat a vorbit la The Money Channel şi despre sondaje. "Trendurile nu sunt atât de rele. Eu am pornit de la 19 procente. Sondajul de ieri, intern, al nostru - CSOP - care nu este pentru consumul public, a arătat că am ajuns la 37 de procente. Este un trend crescător, care se putea apropia de o cifră bună, pentru un preşedinte care se află de opt ani în funcţie" a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat în aceeaşi emisiune că Banca Naţională nu mai are resursele pentru a interveni pentru a stabiliza cursul leului, iar rezervele valutare se aproprie de limita minimă, menţionând că afirmaţiile premierului Victor Ponta sunt ale unui "naiv".

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune la Money Channel, cum vede declaraţiile recente ale premierului Victor Ponta, potrivit căruia cursul euro-leu va reveni după referendumul din 29 iulie.

"Numai un naiv spune «îşi va reveni leul», se va întări peste noapte. Nu, va fi foarte greu să mai revină la valorile care au fost câd domnul Ponta a primit mandatul pentru că cursul, ştiţi şi dumneavoastră foarte bine, are o componentă de încredere extrem de ricată. Vreo 60-70% din stabilitatea cursului este dată de încrederea în stabilitatea politică. Nu vom reveni, dar măcar stopăm deprecierea", a afirmat Băsescu.

Preşedintele suspendat a menţionat că nici BNR nu poate controla deprecierea leului.

"Nici măcar Banca Naţională nu mai are resurse enorme să intervină pe piaţă să ţină leul la un curs acceptabil, pentru că ne apropriem de limita sub care nu putem coborî din punct de vedere al rezervelor BNR. Banca Naţională trebuie să aştepte un moment de acalmie, cu o perspectivă bună pe stabilitatea politică, să poată să facă eficient intervenţiile, altfel e poveste", a mai afirmat Băsescu.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa