Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 28 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dan Şova: Prezenţa înregistrată la ora 10,00 la referendum este cea mai mare din ultimii zece ani

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 29 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 1495 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dan Şova: Prezenţa înregistrată la ora 10,00 la referendum este cea mai mare din ultimii zece ani

Senatorul PSD Dan Şova a declarat că prezenţa înregistrată duminică la ora 10,00 la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu este cea mai mare de la alegerile din ultimii zece ani, punctând că numărătoarea paralelă a USL confirmă datele prezentate de BEC.


"Astăzi, la ora 10,00 s-a înregistrat cea mai mare prezenţă din ultimii zece ani, începând cu 2004 la toate scrutinele şi referendumurile, astăzi la ora 10,00 s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot. Numărătoarea noastră paralelă confirmă datele de la BEC", a spus Şova.

El a precizat că nu s-au înregistrat, până în prezent, incidente care să afecteze în mod semnificativ procesul electoral, cu excepţia mai multor sesizări în legătură cu oficiali sau reprezentanţi ai PDL care au fost înaintate autorităţilor.

Social-democratul a remarcat "atmosfera foarte bună şi gradul de conştientizare foarte ridicat al populaţiei" în legătură cu referendumul.
"O prezenţă masivă este aşteptată de către toţi cei care au vorbit de referendum până acum, inclusiv de UE. Este un exerciţiu democratic şi este foarte bine că românii înţeleg să facă exact ceea ce trebuie să facă cetăţenii care vor să-şi exprime opinia şi care vor să participe la calmarea scenei politice româneşti. Noi sperăm ca şi angajamentul românilor să rămână acelaşi până la sfârşitul timpului de vot, adică până la ora 23,00, şi avem speranţa că vom avea îndeplinit un cvorum de prezenţă în aşa fel încât opinia românilor exprimată să aibă caracteristicile pentru ca acest referendum să poată fi validat şi să avem o decizie în cunoştinţă de cauză", a adăugat Dan Şova.

El a subliniat că până în acest moment au vorbit despre referendum şi despre miza politica aflată în joc politicienii, analiştii, oficiali străini, cancelariile şi Comisia Europeană, dar că "astăzi vorbesc românii".
"Astăzi, la urne vorbesc românii şi ştim cu toţii foarte bine că după ce se pronunţă poporul toată lumea tace. Aşteptăm în continuare şi suntem convinşi de faptul că românii vor veni la vot, îşi vor exprima opţiunea aşa cum doresc ei şi la sfârşitul zilei de vot vom avea un rezultat care ne va spune în ce direcţie merge România", a conchis social-democratul.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa