Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 28 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Sesiune extraordinară a Parlamentului, luni, la ora 15,00

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 27 August, 2012 | Nr. accesari stire 1302 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Sesiune extraordinară a Parlamentului, luni, la ora 15,00

Parlamentul se reuneşte luni, la ora 15,00, în sesiune extraordinară, pentru citirea hotărârii CCR privind invalidarea referendumului din 29 iulie.

"În plen va fi citită doar hotărârea Curţii Constituţionale, nu şi motivarea acesteia", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după şedinţa Birourilor Permanente reunite de joi ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

El a precizat că Parlamentul ia doar act de această decizie, fără a exista dezbateri sau vot, iar preşedintele CCR sau un membru al acesteia va citi decizia.

"Reprezentanţii grupurilor parlamentare au precizat că luni vor fi în prezenţi în majoritate. Încep comisiile permanente şi ei sunt obligaţi să vină. Vor fi mai mult decât 50%+1 prezenţi la şedinţa de luni, la ora 15,00", a spus Zgonea.

Regulamentul şedinţelor comune prevede cvorum de şedinţă jumătate plus unu pentru parlamentarii fiecărei Camere a Parlamentului.

Potrivit preşedintelui Camerei, şedinţa comună de luni va avea ca unic punct pe ordinea de zi citirea hotărârii CCR privind invalidarea Referendumului, iar la citirea hotărârii nu este necesară, la plenul reunit, prezenţa preşedintelui suspendat Traian Băsescu sau a preşedintelui interimar, Crin Antonescu.

"După plen, eu, ca preşedinte al Camerei, voi trimite, în 40-50 de minute, către Monitorul Oficial acest document, iar din acel moment domnul Traian Băsescu va redeveni oficial preşedinte al statului român", a mai spus Zgonea.

El a precizat că până luni la ora 15,00 "nu există vreun eveniment major care să-l pună într-o situaţie delicată pe preşedintele interimar".

"Preşedintele Traian Băsescu a făcut aprecieri pozitive la adresa Monei Pivniceru (propusă ca ministru al Justiţiei n.r.). A fost chestiune de procedură a CSM (să ia act de demisia sa din magistratură). E o chestiune simplă de trimitere a procesului verbal al CSM către preşedintele interimar care va proceda în consecinţă", a mai spus Zgonea.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a afirmat că cei de la Putere au garanţia că luni au cvorumul asigurat.

"Decizia a fost luată în cvorum, fără niciun fel de probleme. Noi aveam dorinţa de a încheia o dată această chestiune. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Puterea care are majoritate în Birouri a decis altfel, nu putem decât să acceptăm şi să ne mobilizăm parlamentarii ca luni să fie prezenţi", a menţionat Oltean.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa