Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 27 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Manual şcolar despre patrimoniul construit al Aradului

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 29 August, 2012 | Nr. accesari stire 6935 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Manual şcolar despre patrimoniul construit al Aradului

              Manualul „Patrimoniul cultural construit al Municipiului Arad” a fost lansat miercuri, 29 august 2012, la Primăria Municipiului Arad, în prezenţa autorilor, a reprezentanţilor municipalităţii şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. La prezentate au participat cadre didactice de la unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ, arhitecţi şi oameni de artă.

             Manualul, elaborat cu finanţare europeană în cadrul proiectului ViTo-Dezvoltarea oraşelor istorice în Europa Centrală şi de Est, se adresează elevilor de liceu din Arad, pentru a fi studiat în cadrul disciplinelor opţionale. Prima instituţie de învăţământ care şi-a manifestat  interesul pentru această ofertă educaţională este Liceul de Artă Sabin Drăgoi din Arad.

Cadrele didactice care au colaborat la elaborarea manualului sunt Simona Rodica Stiger, Anda Maria Tămaş, Raul Tiberiu Muntean, Eduard Andrei Kramer. Volumul  a apărut, pentru început, într-un număr de 500 de exemplare, în limbile română, maghiară şi germană, la Editura Şcoala Vremii.

Cele 115 pagini bogat ilustrate abordează într-o manieră modernă şi atractivă tematica patrimoniului construit şi a evoluţiei urbanistice a Aradului, fiind exemplificate aspecte arhitecturale, artistice şi istorice ale celor mai reprezentative imobile şi monumente din municipiul Arad.

„Este o mare bucurie şi o mândrie pentru noi să aducem plus valoare în educaţia tinerilor arădeni. Cred că acest manual, prin conţinutul său bogat şi prin forma de prezentate interactivă, va fi foarte apreciat de elevii arădeni, care au ocazia să-şi cunoască mai bine oraşul şi istoria lui, să conştientizeze frumuseţea Aradului şi valoarea moştenirii culturale pe care trebuie să o păstrăm şi o punem în valoare.” a declarat Primarul Municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă   

              Directorul Casei Corpului Didactic Arad, prof. Larisa Chiţu, a declarat  ’’Conceput ca un element de inovare în domeniul educaţiei, manualul  urmăreşte să fie cât mai eficient  la nivelul activităţii didactice şi să îi familiarizeze pe elevii de liceu cu  patrimoniul cultural local. Prin  acest manual  oferim elevilor un prilej să poposească pe străzile din oraş, pentru că trăim într-o vreme în care  ne putem permite să vedem întreaga lume, mai puţin oraşul în care trăim. Volumul apărut astăzi, în Arad, este o poveste a clădirilor şi oamenilor care de-a lungul vremii au dat viaţă acestor construcţii, dimensionând şi punând în valoare elementele de patrimoniu local’’.

            La rândul său,  unul din autorii manualului,  prof. Simona Rodica Stiger a afirmat: ’’Lucrând la acest manual am învăţat  să nu mai privesc în jos, atunci când merg pe stradă. Acum mă uit tot timpul spre clădiri, pentru că Aradul este un oraş  minunat şi ne putem mândri  cu patrimoniul nostru arhitectural’’ .

Municipiul Arad este partener în cadrul proiectului ViTo-Dezvoltarea oraşelor istorice în Europa Centrală şi de Est, din fondurile Programului Operţional de Cooperare Transnaţională  Sud-Estul Europei, finanţat de Uniunea Europeană.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa