Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Pentru fraudarea fondurilor POSDRU Melania Vergu, fost consilier al lui Funeriu a fost trimisă în judecată

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 14 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1149 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Pentru fraudarea fondurilor POSDRU Melania Vergu, fost consilier al lui Funeriu a fost trimisă în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată pentru fraudarea fondurilor POSDRU a Melaniei Vergu, fost  consilier personal al lui Funeriu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în sarcina Melaniei Vergu s-au reţinut următoarele infracţiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată, înşelăciune, în formă continuată şi conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în 8 octombrie 2008, inculpata Vergu, în calitate de administrator şi asociat al unei firme, a formulat la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) o cerere de finanţare în vederea obţinerii de fonduri europene şi, cu această ocazie, a prezentat documente şi declaraţii inexacte în care a consemnat date nereale referitoare la condiţiile pe care le îndeplinea societatea sa în vederea accesării unor sume acordate prin programul POSDRU (ex. numărul de angajaţi, profitul şi cifra de afaceri, experienţa în domeniul formării profesionale etc.).

"Ca urmare, firma a devenit beneficiar de fonduri europene în vederea punerii în practică a proiectului intitulat 'Practică să înveţi, învaţă să practici'. În acestui proiect, în cererea de rambursare din data de 1 iulie 2010, inculpata Vergu a menţionat date nereale referitoare la munca prestată în vederea obţinerii de date referitoare la programele de pregătire practică pentru elevi şi studenţi. În realitate, aceste date au fost obţinute de Melania Vergu, care, în calitatea sa de consilier personal al ministrului învăţământului, a formulat două adrese către unităţile de învăţământ superior şi inspectoratele şcolare", se arată în comunicat.

De asemenea, Melania Vergu, în calitate de reprezentant al societăţii, a mai formulat două cereri de rambursare în care a consemnat date nereale referitoare la cheltuielile efectuate în cadrul proiectului.

"În această modalitate, SC Edu Tim Consultanţă Europeană a obţinut pe nedrept suma de aproape 6,5 milioane lei, reprezentând fonduri europene şi de la bugetul naţional. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două imobile aparţinând inculpatei Vergu", precizează procurorii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa