Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adrian Năstase nu mai contestă condamnarea

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 14 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 1008 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adrian Năstase nu mai contestă condamnarea

Fostul premier Adrian Nastase si-a retras, luni, contestatia in anulare in cazul condamnarii sale in dosarul Trofeul Calitatii. Potrivit unuia dintre avocatii sai, Nastase a luat aceasta decizie pentru ca a fost nemultumit de componenta completului de cinci judecatori care ar fi urmat sa-i judece contestatia.

"De ce toate aceste balbaieli ale instantelor, de ce toate aceste amanari in cazul dlui Adrian Nastase? Nu inteleg, legea este una pentru toata lumea. Nu avem nimic cu completele de judecata, dl Nastase a aratat ca are ceva cu sistemul, nu cu judecatorii", a declarat, luni, Ion Cazacu (foto), unul dintre avocatii lui Adrian Nastase.

Instanta suprema ar fi trebuit sa ia in discutie luni contestatia in anulare a fostului premier Adrian Nastase in cazul hotararii definitive de condamnare la doi de inchisoare in Trofeul Calitatii, dupa mai multe amanari din cauza faptului ca la dosar nu ajunsese motivarea sentintei.

Motivarea condamnarilor din Trofeul Calitatii a fost facuta publica in 26 noiembrie, iar in absenta acesteia, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a putut lua in discutie admisibilitatea contestatiei in anulare, aceasta fiind amanata in 3 septembrie, 1 octombrie si 5 noiembrie 2012.

La ultima amanare, completul de cinci judecatori a stabilit ca termen data de 5 decembrie 2012, timp in hotararea a fost depusa, insa avocatii au cerut termen pentru studierea motivelor de condamnare a fostului premier, retinute de instanta suprema. Avocatii lui Adrian Nastase au spus ca au nevoie de mai mult timp pentru a analiza riguros motivarea deciziei definitive prin care clientul lor a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, astfel stabilindu-se termen pentru judecare data de 14 ianuarie.

In motivarea deciziei definitive din dosarul Trofeul Calitatii, judecatorii au aratat ca inculpatii au obtinut un beneficiu constand in sume de bani sau mentinere in functii publice, avantajul substantial revenind, "fara indoiala, persoanei pentru care intreaga 'afacere' a fost pusa in miscare, respectiv lui Adrian Nastase.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta