Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 05 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dan Şova: Comemorarea victimelor Holocaustului trebuie să ne responsabilizeze

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 28 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 646 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dan Şova: Comemorarea victimelor Holocaustului trebuie să ne responsabilizeze

Ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman Sova, a semnat următoarea declaraţie de presă:

Pentru ca ieri, de Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului, am fost plecat din tara si nu mi-am putut exprima gandurile si compasiunea fata de cei care au murit si au suferit in lagarele de exterminare naziste, doresc ca astazi sa transmit un mesaj despre trecut, dar cu gandul la viitor.

Pe 27 ianuarie s-au implinit 68 de ani de la momentul cand lagarul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat, punandu-se astfel capat unui genocid inimaginabil, care a lasat o rana adanca in istoria noastra europeana. Asemenea acte ingrozitoare ilustreaza cat de mult rau pot face oamenii atunci cand sunt orbiti de ideologii pervertite, corupte de ura si intoleranta.

Comemorarea victimelor Holocaustului trebuie sa ne sensibilizeze fata de tragedia si suferinta a milioane de oameni, dar in aceeasi masura, sa ne responsabilizeze si sa ne oblige sa respingem cu fermitate orice manifestari xenofobe.

Rememorarea acestor evenimente, educarea tinerilor in spiritul tolerantei si cunoasterea corecta a istoriei trebuie sa fie obiective cardinale pentru orice societate, astfel incat asemenea orori sa nu mai aiba loc niciodata.

Am vizitat muzeul Holocaustului de la Washington, am citit documente despre realitatile crude ale Holocaustului si am discutat cu organizatii importante din Romania si din lume. Desi ceea ce am vazut si am aflat reprezinta doar o modesta imagine a ceea ce s-a petrecut cu adevarat, a fost o experienta care ma va marca toata viata.

Tocmai de aceea, imi exprim deplina compasiune fata de victimele si familiile celor care au avut atat de mult de suferit de pe urma regimului nazist si raman implicat cu hotarare in demersurile privind combaterea antisemitismului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa