Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 05 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Municipiul Arad – strategie urbană 2013-2030

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 04 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 1408 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Municipiul Arad – strategie urbană  2013-2030

Primarul municipiului Arad dl.Gheorghe Falcă a prezentat într-o conferință de presă  strategia  administrației locale pentru noua etapă de dezvoltare urbană  perioada 2013-2020 , respectiv 2021-2030.

După trecerea în revistă a obiectivelor atinse până în prezent în etapa care a vizat dezvoltarea și modernizarea infrastructurii grele a orașului, edilul șef al Aradului a prezentat cele două direcții mari pe care se vor concentra investițiile municipalității începând din acest an : punerea în valoare a zonei istorice protejate  din centrul orașului în paralel cu regenerarea urbană a cartierelor de locuințe.

Pentru punerea în valoare a monumentelor din zona protejată a fost deje lansată tema de proiectare și procedura pentru desemnarea arhitecților.  În acest an specialiștii sunt chemați să găsească soluțiile de reamenajare urbanistică a  celor mai importante locații din zona protejată a Municipiului Arad, pentru a pune în valoare monumentele de for public și patrimoniul construit. În conceperea proiectelor, urbaniștii vor trebui să îmbine elemente și simboluri definitorii pentru identitatea Aradului. Propunerile arhitecților vor fi transpuse în practică în două etape, o parte până în 2020 în cadrul pregătirilor pentru proiectul Capitala Culturală Europeană iar etapa a doua cu finalizare până în anul 2030.  Pentru detalii, vă anexăm documentația Temei de proiectare.

Tot în acest an,Primăria începe elaborarea documentației pentru proiectul de regenerare urbană a cartierelor, unde se va interveni cu concepte moderne de reamenajare a spațiilor publice pentru creșterea calității mediului ambiental , îmbunătățirea funcțiunilor și a confortului urban. Este vorba despre cartierele Vlaicu, Micălaca, Alfa-Confecții, zona Podgoria și zona Gării.  Investițiile vor avea în vedere : reabilitarea căilor de circulație (străzi, alei, trotuare), adaptarea la cerințele actuale de spații de parcare, accesibilizarea zonelor pentru pietoni și bicicliști, amenajarea de spații verzi, spații de joacă și recreere, etc.

Biroul de presă al primăriei Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa