Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 11 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Aradul se prezintă la Bruxelles

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 11 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 880 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Aradul se prezintă la Bruxelles

Aradul se prezintă în capitala Uniunii Europene în cadrul evenimentului „Arad, cetate europeană a diversităţii culturale” care va avea loc în  data de 5 martie, la Bruxelles, la sediul Parlamentului European.

Evenimentul, ai cărui inițiatori sunt dl.Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad și dl.Iosif Matula, europarlamentar, este prima acțiune publică de amploare destinată promovării candidaturii Aradului pentru titlul de Capitală culturală europeană a anului 2021.

Manifestarea va cuprinde o expoziţie de picturi şi fotografii inedite, având ca generic „Aradul cultural – expresie a coexistenţei interetnice” şi prezentarea a două filme documentare despre tradiţiile, viața şi cultura numeroaselor etnii care şi-au pus amprenta pe istoria și pe prezentul Aradului. Cu această ocazie, va avea loc şi o degustare de produse gastronomice tradiţionale şi vinuri din Podgoria Aradului.

Manifestarea din Parlamentul European se va bucura de participarea Ambasadorului României la Bruxelles, Excelenţa Sa dl.Ştefan Tinca, a unui număr însemnat de europarlamentari și membri ai Comitetului Regiunilor precum şi a reprezentanţilor instituţiilor de cultură europene. 

Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale că este un model de multiculturalism şi multietnicitate, aceste fiind printre primele argumente cu care intrăm în competiţia pentru obţinerea titlului de «Capitală culturală europeană – 2021». Prin acest eveniment la Bruxelles dorim să ne facem cunoscuți  în faţa Europei ilustrând tradițiile și valorile Aradului, aflate în esența spiritului european” afirmă primarul Aradului, dl.Gheorghe Falcă.

La rândul său, dl.Iosif Matula, europarlamentarul iniţiator al acţiunii din Capitala Uniuniii Europene, a explicat de ce susţine demersul Aradului de a deveni capitală culturală europeană. „Aradul merită o promovare europeană şi internaţională. Nu o spun doar dintr-un spirit subiectiv, fiind arădean, ci cred în modelul Aradului între oraşele româneşti, un model de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu  exprimarea sa culturală specifică. Evenimentul de la Bruxelles, de la începutul lunii viitoare, este un pas important de prezentare a Aradului în plan internaţional”.

Biroul de presă al primăriei Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa