Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 28 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Aradul se prezintă la Bruxelles

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 11 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 823 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Aradul se prezintă la Bruxelles

Aradul se prezintă în capitala Uniunii Europene în cadrul evenimentului „Arad, cetate europeană a diversităţii culturale” care va avea loc în  data de 5 martie, la Bruxelles, la sediul Parlamentului European.

Evenimentul, ai cărui inițiatori sunt dl.Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad și dl.Iosif Matula, europarlamentar, este prima acțiune publică de amploare destinată promovării candidaturii Aradului pentru titlul de Capitală culturală europeană a anului 2021.

Manifestarea va cuprinde o expoziţie de picturi şi fotografii inedite, având ca generic „Aradul cultural – expresie a coexistenţei interetnice” şi prezentarea a două filme documentare despre tradiţiile, viața şi cultura numeroaselor etnii care şi-au pus amprenta pe istoria și pe prezentul Aradului. Cu această ocazie, va avea loc şi o degustare de produse gastronomice tradiţionale şi vinuri din Podgoria Aradului.

Manifestarea din Parlamentul European se va bucura de participarea Ambasadorului României la Bruxelles, Excelenţa Sa dl.Ştefan Tinca, a unui număr însemnat de europarlamentari și membri ai Comitetului Regiunilor precum şi a reprezentanţilor instituţiilor de cultură europene. 

Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale că este un model de multiculturalism şi multietnicitate, aceste fiind printre primele argumente cu care intrăm în competiţia pentru obţinerea titlului de «Capitală culturală europeană – 2021». Prin acest eveniment la Bruxelles dorim să ne facem cunoscuți  în faţa Europei ilustrând tradițiile și valorile Aradului, aflate în esența spiritului european” afirmă primarul Aradului, dl.Gheorghe Falcă.

La rândul său, dl.Iosif Matula, europarlamentarul iniţiator al acţiunii din Capitala Uniuniii Europene, a explicat de ce susţine demersul Aradului de a deveni capitală culturală europeană. „Aradul merită o promovare europeană şi internaţională. Nu o spun doar dintr-un spirit subiectiv, fiind arădean, ci cred în modelul Aradului între oraşele româneşti, un model de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu  exprimarea sa culturală specifică. Evenimentul de la Bruxelles, de la începutul lunii viitoare, este un pas important de prezentare a Aradului în plan internaţional”.

Biroul de presă al primăriei Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa