Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 21 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Timbrul de mediu şi acciza specifică pentru ţigări, pe agenda şedinţei de guvern

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 19 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 964 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Timbrul de mediu şi acciza specifică pentru ţigări, pe agenda şedinţei de guvern

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind timbrul de mediu pentru autovehicule urmează să fie adoptat marţi în şedinţa de guvern, potrivit agendei reuniunii, transmise AGERPRES.

"I-am informat pe colegii din USL asupra faptului că mâine vom adopta în şedinţa de guvern taxa de timbru. O taxă de timbru care are ca principal scop înnoirea parcului auto din Romania, facilităţi pentru cei care cumpără maşini nepoluante şi maşini noi şi, evident, un sprijin nu doar pentru mediu, ci şi pentru, repet, accesul la autoturisme noi şi nepoluante, în special vorbesc de Euro 5", a declarat luni premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii USL.

Formula de calcul pentru timbrul de mediu se aplică numai în cazul autovehiculelor încadrate pe segmentul M1 (dotate cu cel mult opt locuri, fără scaunul şoferului), cărora le corespund norma de poluare Euro 3, Euro 4 şi Euro 5.

Vor plăti noua taxă toate instituţiile publice, cu excepţia autovehiculelor aparţinând Salvării, Pompierilor, Corpului Diplomatic, dar şi persoanelor cu handicap. Pe de altă parte, nu vor mai plăti timbrul de mediu cei care au achitat acest tip de taxă în anumite forme.

Persoanele care au dat statul român în judecată pentru restituirea taxei încasate ilegal şi cărora li s-a restituit contravaloarea taxei, precum şi cei care au înmatriculat autoturismele fără achitarea taxei, vor plăti noul timbru la prima vânzare a maşinii. Pentru maşinile revândute în afara României, statul va returna o taxă reziduală, calculată în funcţie de perioada de utilizare.

Forma iniţială a taxei auto, suspendată până la 31 decembrie 2012, a reintrat în vigoare de la 1 ianuarie, aceasta fiind redusă cu 25% pentru autovehiculele cu motor diesel prevăzute din construcţie cu filtru de particule.

Contribuabilii care, de la 1 iulie 2008, au plătit o taxă mai mare decât cea rezultată din aplicarea legii în vigoare pot solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Pe agenda şedinţei figurează şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea accizei specifice exprimată în echivalent euro pe 1.000 de ţigarete. Nivelul accizei specifice aplicat în cazul ţigărilor a fost stabilit la 56,71 euro/1.000 ţigarete pentru perioada 1 aprilie 2013 - 31 martie 2014, în creştere faţă de nivelul actual de 53,18 euro/1.000 ţigarete, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Alt act normativ vizează modificarea Hotărârii Guvernului 433/2010 pentru înscrierea Ansamblului monumental ''Memorialul Holocaustului'' în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi transmiterea în administrarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".

Guvernul va mai dezbate un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea Guvernului 1502/2009 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din  România în anul 2011

De asemenea, va fi prezentată o notă referitoare la dublarea pedepselor pentru infracţiunile privind siguranţa sistemului feroviar (furturi şi distrugeri).

O altă notă va indica punctele de vedere ale ministerelor/instituţiilor iniţiatoare asupra unor proiecte de legi aflate în procedură parlamentară la data de 18 decembrie 2012share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa