Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 05 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG Arad : Proiect de dezvoltare a infrastructurii si cercetare

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 22 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 726 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG Arad : Proiect de dezvoltare a infrastructurii si cercetare

Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad demarează un nou proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare câștigat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria în valoare de 1.948.824 Euro. Partenerii în cadrul acestui proiect sunt Universitatea din Szeged și Centrul de Cercetări Biologice al Academiei de Științe din Ungaria, pe care îi avem colaboratori și în alte domenii de cercetare.

Proiectul cu titlul “ Platforma de Cercetare Integrată Transfrontalieră pentru Identificarea Proceselor Celulare ca Ținte Potențiale pentru Terapia Personalizată a Cancerului”  se va derula pe parcursul a doi ani, finalizându-se în decembrie 2014. In cadrul proiectului sunt prevazute 3 categorii de activități: achizitia unor echipamente de cercetare performante, realizarea de cercetări complexe în domeniul terapiei personalizate a cancerului precum și organizarea unei școli de vară cu cursuri și activitați practice organizate în comun cu partenerii maghiari.

In prima jumătate a anului Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad va achiziționa în cadrul proiectului echipamente de cercetare în valoare de peste 600.000 euro care vor fi amplasate în cadrul Institutului de Știinte ale Vieții din Campusul Universitar Vasile Goldis, Str. Liviu Rebreanu 86. Astfel, vor fi achizitionate 2 echipamente de prelucrare a probelor biologice si nebiologice pentru  Centrul de Microscopie Electronică „George Emil Palade”,  se va dota Biobaza cu spatii de cazare pentru animalele de laborator moderne, incluzand cuști ventilate și monitorizate electronic, se va moderniza sala de tratamente si intervenții chirugicale si se vor cumpăra analizoare de biochimie si hematologie specifice de uz veterinar. Va fi inființat un laborator de imagistică in vivo, prin care animalele de laborator vor putea fi monitorizate live in timpul experimentelor și vor putea fi cuantificați diferiți parametri la nivel tisular, celular si molecular. De asemenea, vor fi achizitionate echipamente importante pentru laboratoarele de biologie celulară si moleculară, genetică și culturi de celule.

Cercetările arădene se vor derula în laboratoarele Institutului de Stiinte ale Vieții, la care își vor aduce contribuția biologi, chimiști și medici, cercetatori implicați direct în desfășurarea activităților și care vor colabora continuu cu Clinica de Oncologie a Facultății de Medicină și cu alți medici specialiști din cadrul Spitalului Clinic Județean, cu o larga experiență în cercetarea oncologică.

Pe lângă activitățile de cercetare, proiectul va permite specializarea a 124 de tineri cercetători români și maghiari în cadrul unei scoli de vară transfrontaliere pentru inițierea acestora în tehnici de microscopie și cercetare imagistică de nivel european, care vor fi prezentate în deschiderea evenimentului de către Prof.Boros Imre, sef al Departamentului de Biochimie si Biologie Moleculară de la Universitatea din Szeged.

            Judetul Arad se află printre primele cinci judete din România în ceea ce privește incidența cancerului. In acest context,  Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad își va aduce un aport substanțial la elucidarea unor mecanisme celulare și moleculare care vor sta la baza construirii unor terapii personalizate în cancer și care pe viitor va putea spori eficacitatea tratamentului chimioterapeutic al pacienților neoplazici.

            Rezultatele cercetărilor comune româno-magiare vor fi concentrate într-un ghid de recomandări privind posibilele protocoale terapeutice îmbunătățite care vor putea fi preluate de medicii oncologi și utilizate în practica medicală.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa