Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 27 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Blaga, acuzat că a falsificat CNC-ul care a stabilit condiţiile alegerilor din PDL - I se cere demisia

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 04 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 553 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Blaga, acuzat că a falsificat CNC-ul care a stabilit condiţiile alegerilor din PDL - I se cere demisia

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie ca filiala PDL Arad "i-a dat sah" lui Vasile Blaga, acuzandu-l ca a falsificat reuniunea in cadrul careia au fost stabilite conditiile de desfasurare a Conventiei din 23 martie.

"Organizatia judeteana PDL Arad contesta decizia Biroului Permanent National (BPN) al PDL, privitoare la reunirea Consiliului National de Coordonare (CNC) din 23 februarie, care a decis convocarea Conventiei din 23 martie. Organizatia condusa de Gh. Seculici a constatat ca a fost incalcat articolul 84 din Statutul PDL", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Acest articol stipuleaza ca la CNC participa, pe langa mai multe categorii de membri de drept, "delegati veniti din teritoriu, potrivit unei norme de reprezentare care ia in seama rezultatele electorale ale fiecarei filiale judetene", explica Preda.

Prima victorie a lui Blaga, reformistii acuza - PDL, o copie a filosofiei nord-coreene de la PNL

"In reuniunea BPN din 11 februarie 2012, s-a decis ca fiecare organizatie judeteana sa fie reprezentata de cate 5 membri. Si asa s-a tinut sedinta CNC din 23 februarie. S-a incalcat astfel ideea unei norme de reprezentare construite in functie de performanta la urne a teritoriului. Intr-o contestatie facuta publica duminica, membrii PDL Arad solicita organizarea unei noi reuniuni a CNC, respectand de data aceasta Statutul. Batalia pare minora. Nu e", subliniaza Preda.

Organizatia Arad "i-a dat sah lui Vasile Blaga", acuzat ca a falsificat reuniunea in cadrul careia au fost stabilite conditiile de desfasurare a Conventiei din 23 martie, continua europarlamentarul.

"Presedintele PDL trebuie sa mute. Ce va face? Dupa acuzatia de blat in campanie, organizarea nestatutara a CNC si, in consecinta, a Conventiei, e o povara grea. Mutarea nu poate intarzia prea mult", mai scrie Cristian Preda.

In opinia acestuia, cea mai buna miscare pe care ar putea sa o faca actualul lider PDL este sa isi dea demisia.

"In opinia mea, cea mai buna mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimara, prevazuta de Statut, ar trebui sa organizeze apoi un nou CNC si o Conventie legala", conchide Preda.

Consiliul National de Coordonare al PDL a votat, pe 23 februarie, data Conventiei Nationale Extraordinare a partidului si numarul de delegati care vor fi prezenti la CNE.

Dupa cinci ore de dezbateri, democrat-liberalii au trecut la vot. Astfel, mai-marii PDL au stabilit ca pe 23 martie sa aiba loc Conventia partidului, in care PDL isi va alege noua conducere.

Monica Macovei a propus ca la delegatie sa fie prezenti 10.000 de membri, insa propunerea acesteia a fost respinsa.

CNE urmeaza sa fie organizata la Romexpo, in prezenta a 5.000 de delegati. Democrat-liberalii au adoptat, tot pe 23 februarie, in cadrul sedintei Consiliului National de Coordonare, si un amendament propus de Monica Macovei la Statutul partidului, prin care se face derogare de vechime pentru cei care doresc sa candideze la orice functie de conducere, nu doar la cea de presedinte.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa