Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 27 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Guvernul ar putea stabili 2 şi 3 mai ca zile libere, potrivit unui proiect de hotărâre dezbătut miercuri

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 637 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Guvernul ar putea stabili 2 şi 3 mai ca zile libere, potrivit unui proiect de hotărâre dezbătut miercuri

Executivul ar putea stabili ca zilele de 2 şi 3 mai să fie libere în acest an, potrivit unui proiect de hotărâre inclus în agenda şedinţei de guvern de miercuri.

Pe ordinea de zi a reuniunii mai figurează un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

În agenda discuţiilor se află şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 194/2002 privind regimul străinilor în România. Un alt act normativ vizează serviciile poştale.

Guvernul ar urma să aprobe şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea Protocolului Sesiunii a VIII - a Împuterniciţilor, în cadrul cooperării bilaterale româno-ucrainene semnat la Ujgorog, Ucraina, la 2 noiembrie 2012, pentru aplicarea prevederilor Acordului între Guvernul României şi Guvernului Ucrainei, privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi, la 30 septembrie 1997.

De asemenea, Cabinetul ar urma să adopte două proiecte de hotărâre - unul pentru aprobarea Protocolului de cooperare între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale al României şi Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Republicii Italiene, semnat la Roma, la 7 noiembrie 2012, precum şi unul vizând cooperarea cu instituţia omoloagă din Republicii Moldova, semnat la Iaşi, la 3 martie 2012.

Alt act normativ vizează darea în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a unui sector de drum naţional aflat în proprietatea publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Alexandria, judeţul Teleorman, pe perioada executării lucrărilor de infrastructură a unui sector de drum naţional aflat în domeniul public al statului, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA.

În Guvern urmează a fi dezbătute mai multe memorandumuri. Primul este despre negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Societatea Informaţională din România şi Ministerul Poştei, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Algeriană Democratică şi Populară.

Printr-un alt memorandum, Guvernul ar putea aproba iniţierea negocierii şi semnării Înţelegerii Tehnice privind folosirea avionului de observare AN-30 al României în vederea executării unui zbor de observare al Regatului Norvegiei deasupra teritoriului Grupului de stat părţi format din Republica Belarus şi Federaţia Rusă, în anul 2013.

De asemenea, ar urma să fie desemnaţi preşedinţii Părţii române în comisiile mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică ale României cu alte state programate în anul 2013. Un alt memorandum se referă la încheierea unui acord cu partea ungară pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-ungare între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria).

La şedinţa de miercuri va fi prezentată o notă privind activităţi necesare pentru accelerarea procesului de programare a fondurilor europene alocate României în cadrul exerciţiului financiar 2014 - 2020 şi o notă referitoare la obiectivul de investiţii Pod peste fluviul Dunărea, la Calafat - Vidin.

Altă notă vizează modificarea Hotărârii Guvernului 935/2011 privind promovarea utilizării biocarburanţilor şi a biolichidelor, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 928/2012 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei şi de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa