Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 07 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Aradul şi-a lansat la Bruxelles candidatura pentru Capitala Culturală Europeană în 2021. Falcă: "Locul ales e important"

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 837 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Aradul şi-a lansat la Bruxelles candidatura pentru Capitala Culturală Europeană în 2021. Falcă:

Primăria Arad a organizat, la Bruxelles, în incinta Parlamentului European, un eveniment de promovare a oraşului, sub denumirea "Arad, cetate europeană a diversităţii culturale", care a cuprins prezentarea a două filme documentare despre municipiu şi minorităţile care trăiesc în oraş, dar şi o expoziţie de fotografii şi picturi intitulată "Aradul cultural - expresie a coexistenţei interetnice".

În cadrul evenimentului, reprezentanţi ai minorităţilor etnice din Arad au prezentat costume tradiţionale, iar participanţii au putut degusta produse specifice zonei şi vinuri din Podgoria Aradului.

Potrivit primarului municipiului, Gheorghe Falcă, manifestarea a coincis cu lansarea candidaturii Aradului la titlul de "Capitală Culturală Europeană 2021".

Edilul a spus că municipalitatea este interesată să se promoveze cât mai intens direct la Bruxelles în cadrul competiţiei în care ar urma să intre şi alte oraşe din România.

"Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale că este un model de multiculturalism şi multietnicitate, acestea fiind printre primele argumente cu care intrăm în competiţia pentru obţinerea titlului. Prin prezentarea la Bruxelles a tradiţiilor şi valorilor noastre, ne anunţăm oficial intrarea în această competiţie importantă (…) Locul ales este important pentru că unii dintre oamenii care vor juriza acest concurs vor fi de la Bruxelles", a declarat Falcă.

De asemenea, europarlamentarul Iosif Matula (PDL Arad), co-organizator al evenimentului, a declarat că "este important ca promovarea candidaturii să aibă loc direct la Bruxelles".

"Ne place, nu ne place, Europa are centrul la Bruxelles şi la Strasbourg. Şi tocmai de aceea am organizat acest eveniment în premieră la Bruxelles, chiar în Parlamentul European, într-unul din locurile centrale al Parlamentului, acolo unde se intersectează toate căile de comuncaţie", a declarat Matula.

La eveniment au participat peste 300 de persoane, între care europarlamentari, membri ai Comitetului Regiunilor, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură europene, oficiali ai oraşelor înfrăţite, dar şi ambasadorii României la Bruxelles, Ştefan Tinca şi la Chişinău, Marius Lazurcă. De asemenea, a fost prezent fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, senator de Arad.

Primarul Gheorghe Falcă a mai declarat că în acest an vor fi alocaţi bani în bugetul local pentru a fi angajată o firmă de consultanţă care va realiza dosarul de candidatură.

sursa : Mediafaxshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa