Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 16 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Peste 70 de concurenţi din 19 ţări si peste 3000 mii de oameni au participat la Transylvania Horse Show 2013 (Galerie Foto)

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 27 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 1294 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Peste 70 de concurenţi din 19 ţări si peste 3000 mii de oameni au participat la Transylvania Horse Show 2013 (Galerie Foto)

Peste 70 de concurenti din 19 tari au participat, in acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic international din Romania, care s-a desfasurat weekend-ul acesta in satul Prod, la 16 km de Sighisoara. Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor reprezentanti de marca din partea Federatiei Ecvestre Internationale, precum Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI), care a fost prezenta in România in calitate de observator si invitat de onoare.

“Sunt pentru prima oara in Romania si sincer nu ma asteptam sa descopar aici la Prod un loc al naturii atat de frumos. Pentru editia urmatoare, vom urmari sa atragem si mai multe tari participante pentru ca Mihnea Vargolici a facut o treaba incredibila, mobilizand atatia oameni in organizarea acestui eveniment international. Transylvania Horse Show este un eveniment bine organizat, care respecta standardele Federatiei Ecveste Internationale, iar acestea sunt suficiente motive pentru a atrage calaretii profesionisti din toata lumea.” a declarat Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI).

Sandra Auffarth, campioana olimpica medaliata cu aur la echipe si cu bronz la individual in cadrul Olimpiadei organizate la Londra in 2012, a fost si ea prezenta in calitate de invitata de onoare la Transylvania Horse Show 2013. “Transylvania Horse Show este un eveniment minunat intr-un peisaj ideal, set-up-ul perfect pentru o competitie ecvestra. Cu siguranta, voi recomanda evenimentul prietenilor mei calareti din toata lumea.“ a declarat Sandra Auffarth.

 

Cea de-a treia editie a Transylvania Horse Show a gazduit trei tipuri de competitii: Campionatele Balcanice de Proba Completa (Balkan Eventing Championship), Concurs Complet International (CCI) si Concursul International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup - România 2013), organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

Bulgaria a castigat Campionatele Balcanice de Proba Completa la Transylvania Horse Show 2013

Miroslav Iliev, reprezentul Bulgariei, a castigat, cu calul Lazuren, medalia de aur la Campionatele Balcanice de Proba Completa in cadrul celei de-a treia editii a Transylvania Horse Show. Locul doi la Campionatele Balcanice 2013, la o diferenta de 6,08 puncte, a fost ocupat tot de un reprezentant al Bulgariei - Ivan Dobrev, campionul de anul trecut la Balcaniada organizata in Turcia. Reprezentantul Romaniei – Victor Bubau, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice in 2004 - a ocupat locul 3, cu calul Arcitic.

Loc

Calaret

Cal

Tara

Total

1

Miroslav Iliev

Lazuren

Bul

59,42

2

Ivan Dobrev

Solaris

Bul

65,50

3

Viorel Bubau

Arcitic

Rou

67,38

„Este pentru prima oara cand Transylvania Horse Show organizeaza Campionatele Balcanice de Proba Completa, cel mai mare eveniment pentru profesionisti din Balcani si al patrulea eveniment ca importanta la scara internationala, dupa Jocurile Olimpice, World Equestrian Games si Campionatele Continentale. Romania a mai fost gazda Balcaniadei, 2008, la Sancrai din judetul Covasna.” a declarat Mihnea Vargolici, organizatorul si initiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Campionatele Balcanice de Proba Completa sunt organizate anual, editia de anul trecut desfasurându-se in Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs au fost: dresaj, obstacole si cross-country.

CCI 1*

La disciplina Concurs Complet International (CCI 1*) Alexander Krasimirov (cu calul Gastrolior) din Bulgaria a fost in fruntea clasamentului fiind urmat de un alt bulgar, Zhelyazko Dimitrov (cu calul Adler) si de frantuzoaica Lucie Bardin (cu calul Solar).

Loc

Calaret

Cal

Tara

Total

1

Alexander Krasimirov

Gastrolior

Bulgaria

56,75

2

Zhelyazko Dimitrov

Adler

Bulgaria

75,58

3

Lucie Bardin

Solor

Franta

80,14

Concurs Complet International (CCI 1*), la aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti au avut de infruntat 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Concursul a fost organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Româna (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

 

Cupa la Concursul International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup - România 2013) a fost castigata de studentul Esteban Benitez Valle din Spania. Medalia de argint a fost primita de Stepanie Grossman din Germania iar bronzul i-a revenit studentei Katja Frevert tot din Germania.

Concurs International Universitar este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune studenti din toata lumea au concurat la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca unul dintre primele locuri din Europa unde sa calaresti in vacanta si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Române si al Federatiei Ecvestre Internationale. Presedintele juriului din acest an, alcatuit din arbitri si oficiali din Irlanda, Anglia, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria si România, a fost Gerd Kuest din Germania.

Pentru informatii suplimentare, puteti accesa www.horseshow.ro



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta