Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 26 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG sărbătoreşte 10 ani de medii virtuale

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 28 August, 2013 | Nr. accesari stire 804 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG sărbătoreşte 10 ani de medii virtuale

Departamentul de Informatică al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad organizează, în perioada, 26-31.08.2013, la Castelul Universitar Macea, cea de-a V-a ediţie a Şcolii de vară „Informatica la Castel” şi sărbătoreşte 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS.

Printre participanţi se numără cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar din România - elevi şi studenţi, cadre didactice, dar şi specialişti în domeniul IT, reprezentanţi ai unor firme de renume din întreaga ţară. În acest an se remarcă şi un număr mare de participanţi străini din Anglia, Republica Moldova, Rusia şi Ungaria.

Programul şcolii de vară cuprinde o tematică de un real interes, axată pe problematica actuală în domeniu, cum ar fi: Utilizarea soluţiilor FLOSS în educaţie, Bibliotecile online, cartea şi manualul digital, Mediile virtuale de instruire şi tendinţele MOOC şi OER, Tehnologiile web şi mediile de socializare, Etica informaţională, etc., completate de workshop-uri de instalare Linux, Moodle şi alte programe cu surse deschise.

„Cu această ediţie a şcolii de vară sărbătorim 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS, ocazie cu care doresc să mulţumesc colegilor de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi care au fost alături de noi încă de la început, dar şi celor care ni s-au alăturat pe parcurs şi au contribuit la succesul acestei manifestări, devenită între timp internaţională. Consider că politicile educaţionale actuale, care pun accent pe învăţământul centrat pe student nu pot fi implementate fără a fi bazate într-o oarecare măsură pe utilizarea mediilor virtuale de instruire. De asemenea, rolul nostru, al cadrelor didactice, este acela de a stimula creativitatea studenţilor noştri, lucru pe care îl putem realiza prin utilizarea programelor cu surse deschise, prin care aceştia să înveţe şi ulterior să creeze şi să dezvolte noi programe”, ne-a declarat conf. univ. dr. Antoanela Naaji, preşedintele comitetului de organizare.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa