Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 28 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Eugen Nicolăescu: O echipă de medici merge în Ungaria să-i evalueze pe românii răniţi în accidentul rutier

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 30 August, 2013 | Nr. accesari stire 942 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Eugen Nicolăescu: O echipă de medici merge în Ungaria să-i evalueze pe românii răniţi în accidentul rutier

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că o echipă de medici însoţită de secretarul de stat Raed Arafat se va deplasa vineri în Ungaria cu o aeronavă militară pentru a-i evalua pe românii răniţi într-un accident de pe autostrada M5.

"În ceea ce priveşte accidentul rutier din Ungaria, în acest moment informaţiile pe care le am şi deciziile care au fost luate se îndreaptă către următoarele: s-a constituit celula de criză şi coordonator este Ministerul Afacerilor Externe. Împreună ministrul de Externe, ministrul de Apărării şi secretarul de stat Raed Arafat s-au consultat cu mine. S-a luat decizia să se constituie rapid un colectiv medical care să fie coordonat de Raed Arafat şi care să plece cu o aeronavă militară la Budapesta", a spus Eugen Nicolăescu.

Microbuzul românesc implicat în accidentul care a avut loc vineri pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, iar în urma coliziunii doi bărbaţi şi o femeie au decedat, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe remis vineri AGERPRES.

"Microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, trei persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora", subliniază sursa citată.

Accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat în microbuz cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele nouă maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă, se mai arată în comunicatul MAE.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5,40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa