Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 26 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Eveniment cultural de anvergură, onorat de prezenţa vicepreşedintelui Parlamentului European

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 30 August, 2013 | Nr. accesari stire 777 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Eveniment cultural de anvergură, onorat de prezenţa vicepreşedintelui Parlamentului European

 Aradul  face încă un pas în cursa  pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană. Din acest an, Festivalul Minoritatilor, manifestare cu  tradiţie în municipiul Arad  este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, eveniment  iniţiat de vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Surjan.   Cu acest prilej  va fi  prezent la Arad,  vicepreşedintele Parlamentului European, dl. Laszlo Surjan, alături de personalități europene şi  naționale.

             “L-am informat pe vicepreşedintele Parlamentului European, în discuţia pe care am avut-o la Bruxelles, că suntem competitori pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi ne dorim să transmitem un mesaj al bunei convieţuiri între oamenii de diferite etnii din Arad. De aceea, ediţia din acest an a Festivalului Minorităţilor este una complexa si cuprinde un program dedicat tuturor cetatenilor orasului nostru, indiferent de etnie, pe care ii invitam sa ni se alature”, a declarat Gheorghe Falcă.

             Festivalul minorităților în orașul Arad, cetate culturală a diversității”,  este un eveniment dedicat porturilor  şi obiceiurilor etniilor  ce convieţuiesc în judeţul Arad. In data de 6 septembrie 2013, în centrul oraşului, va avea loc o  paradă a porturilor populare, urmată de prezentarea costumelor şi tradiţiilor specifice fiecărei etnii şi un spectacol de dans şi muzică tradiţională, susţinut de ansambluri şi formaţii ale minorităţilor. Manifestarea a ajuns în acest  an la cea de-a opta ediţie şi reflectă coabitarea celor nouă minorităţi entice din judeţul Arad cu majoritatea populaţiei locale. În plus, în acest an, întregul continent  sărbătoreşte Anul European al cetăţenilor, prilej cu care vor fi organizate mai multe  activităţi dedicate cetăţenilor: o expoziţie, concerte şi  ateliere de lucru.

           De asemenea, pentru prima dată în Arad, va fi organizat un eveniment al Mişcării Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, înfiinţată pentru încurajarea reconcilierii între popoarele din Europa Centrală şi de Est. Este vorba despre expoziția „Poduri între Națiuni”, cu lucrări care prezintă personalități notabile ce au acționat ca persoane de legătură, ca liant cultural, între două sau mai multe națiuni din bazinul inter-carpatic.

 

            “Vom asista  la o alăturare, fericită, a trei evenimente care vor transforma Aradul într-o mică Europă. Festivalul minorităţilor, un eveniment cu tradiţie în municipiul nostru, Anul European al Cetăţenilor, un eveniment care va scoate în evidenţă faptul că arădenii s-au integrat perfect în marea familie europeană şi Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, un eveniment al întregului continent”, a spus Iosif Matula, europarlamentar.

              

‘’FESTIVALUL MINORITĂŢILOR ÎN ARAD,CETATE CULTURALĂ A DIVERSITĂŢII’’

                                              6 septembrie 2013

Ora 12.00 - 13.00 Deschiderea expoziţiei „Poduri între Națiuni” cu tema reconcilierea popoarelor Europei Centrale şi de Est, sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ Arad.

Ora 13.00 - 14.00 Cocktail oferit de Primăria Municipiului Arad, sala Regele Ferdinand

Ora 14.00 - 14.30 Parada minoritătilor pe traseul Primărie – Teatrul Clasic “Ioan Slavici” - Parcul Reconcilierii

Ora 14.30 - 14.45 Deschiderea Festivalului Minoritătilor, Parcul Reconcilierii, cu participarea Filarmonicii de Stat Arad. Discursuri: vicepreşedintele Parlamentului European, dl. Laszlo Surjan, primarul municipiului Arad, dl. Gheorghe Falcă, europarlamentar dl. Iosif Matula

Ora 14.45-15.00 Vizitarea standurilor de prezentare a minoritătilor, a standului de prezentare “Anul European al Cetăţenilor”, precum şi a expoziţiei fotografice cu imagini din municipiului şi  judeţul Arad

Ora 15.00 - 16.00  Momente artistice susţinute de  fiecare minoritate

Ora 16-16.40 Concert oferit de Ansamblul ‘’Rapsodia’’, condus de Vasile Rus, cu selecţii din folclorul românesc şi al minorităţilor

Ora 16.00 - 17.30  Ateliere de creaţie: pictură, sculptură, artă fotografică, tehnică origami

Ora 17.50  Închiderea festivalului

Ora 18.00  Concert la Filarmonica de Stat Arad

Organizatorul ‘’Festivalului Minorităţilor în Arad, Cetate Culturală a diversităţii’’ este Primăria Municipiului Arad, iar partenerii  sunt vicepreședintele Parlamentului European, dl. Laszlo Surjan, europarlamentarul Iosif Matula, Primăria oraşului Nădlac, Primăria oraşului Pecica.

                                      share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa