Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 28 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG a sărbătorit 10 ani de medii virtuale

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 03 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 583 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG a sărbătorit 10 ani de medii virtuale

Departamentul de Informatică al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat, în perioada, 26-31.08.2013, la Castelul Universitar Macea, cea de-a V-a ediţie a Şcolii de vară „Informatica la Castel” şi a sărbătorit 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS.

Printre participanţi s-au numărat cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar din România - elevi şi studenţi, cadre didactice, dar şi specialişti în domeniul IT, reprezentanţi ai unor firme de renume din întreaga ţară şi a unui număr mare de participanţi din străinătate - Anglia, Republica Moldova, Rusia şi Ungaria.

Programul şcolii de vară a cuprins o tematică de un real interes, axată pe problematica actuală în domeniu, precum utilizarea soluţiilor FLOSS în educaţie, Bibliotecile online, cartea şi manualul digital, Mediile virtuale de instruire şi tendinţele MOOC şi OER, Tehnologiile web şi mediile de socializare, Etica informaţională, etc., completate de workshop-uri de instalare Linux, Moodle şi alte programe cu surse deschise.

„Cu această ediţie a şcolii de vară am sărbătorit 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS, ocazie cu care doresc să mulţumesc colegilor de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi care au fost alături de noi încă de la început, dar şi celor care ni s-au alăturat pe parcurs şi au contribuit la succesul acestei manifestări, devenită între timp internaţională. Consider că politicile educaţionale actuale, care pun accent pe învăţământul centrat pe student nu pot fi implementate fără a fi bazate într-o oarecare măsură pe utilizarea mediilor virtuale de instruire. De asemenea, rolul nostru, al cadrelor didactice, este acela de a stimula creativitatea studenţilor noştri, lucru pe care îl putem realiza prin utilizarea programelor cu surse deschise, prin care aceştia să înveţe şi ulterior să creeze şi să dezvolte noi programe”, ne-a declarat conf. univ. dr. Antoanela Naaji, preşedintele comitetului de organizare.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, ne-a declarat: „La Castelul Universitar Macea a avut loc o școală de vară extrem de interesantă cu problematica actuală a utilizării mijloacelor e-learning, învățământ online și a calculatorului în viața școlii. Am profitat de prezența specialiștilor în acest domeniu pentru a aduce în dezbatere o temă interesantă și anume, dacă în învățământul medical se pot aplica, la ora actuală, principiile învățământului e-learning pentru ca studenții să se poată pregăti la un nivel modern, pe care învățământul tradițional nu-l acceptă. Dezbaterea a fost deosebit de interesantă, iar inițiativa Academiei de Științe din Salzburg, de a crea un învățământ medical în care să se utilizeze mijlocele online, tinde să prindă contur. După cum am observat, tot mai multe Universități de medicină acceptă această idee, de a putea pregăti studenții prin mijloace IT”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa