Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 28 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG Arad : Workshop de promovare a Programului de Specializare din domeniile biomedical şi biotehnologic

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 06 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 898 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG Arad : Workshop de promovare a Programului de Specializare din domeniile biomedical şi biotehnologic

Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad  şi Universitatea din Bucureşti organizează în perioada, 6-7 septembrie 2013, la Arad, Workshopul de promovare a Programului de Specializare din domeniile biomedical şi biotehnologic.

Workshopul de promovare a Programului de Specializare din domeniile biomedical şi biotehnologic face parte din proiectul cu titlul „Program de specializare a resurselor umane din domeniile biomedical şi biotehnologic, ID: POSDRU/81/3.2/S/55362, implementat de Universitatea din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în perioada 01 decembrie 2010 – 30 noiembrie 2013.

Rezultatele proiectului efectuate până în prezent au fost prezentate astăzi de d-na Prof. Dr. Marieta COSTACHE, manager proiect, din cadrul Universităţii din București şi Prof. Dr. Anca HERMENEAN, coordonator proiect partener, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

„Rolul programelor de specializare postuniversitară în formarea profesionala continuă a absolvenților domeniilor universitare bio-medicale” - Prof. Dr. Aurel ARDELEAN, Președintele Universităţii „Vasile Goldiș” Arad - Coordonator formare curs pentru grupul ţinta din regiunea Vest şi Prof. dr. Anca DINISCHIOTU din cadrul Universităţii din Bucureşti, Coordonator formare curs  pentru grupul ţintă din regiunea Bucureşti - Ilfov.

Proiectul a fost selectat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinanţat din Fondul Social European, Axa prioritară 3„Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor” Domeniul major de intervenţie 3.2 „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii”, în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 81”Competenţe pentru Competitivitate”.

Proiectul are ca scop dezvoltarea unui program de formare postuniversitară destinat angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în laboratoarele din domeniile: sanitar, mediu, biotehnologii şi securitate alimentară, cercetare etc, prin promovarea de tehnici si metodologii de laborator inovative, conforme cu cerinţele şi standardele UE, în scopul creşterii competenţelor acestor categorii profesionale.

Cursurile din cadrul Programului de specializare postuniversitară au fost structurate pe 3 Module şi s-au desfăşurat în perioada octombrie 2011 – mai 2013. În perioada octombrie – noiembrie 2011 s-au parcurs cele 4 discipline cuprinse în planul de învăţământ pentru Modul 1: biologie celulară, biochimie, genetică şi microbiologie. În continuare, din decembrie 2011 până în mai 2012, s-au parcurs cele 6 discipline cuprinse în Modulul 2: - Management strategic şi decizional în laborator; Management financiar administrativ; Managementul de calitate în organizarea activităţii de laborator; Integrare baze de date TIC pentru laborator; Bioetica şi biosecuritate în laborator; Accesare, implementare şi monitorizare proiecte finanţate din fonduri europene. În perioada iunie 2012 – mai 2013 s-a parcurs Modulul 3: „Direcţii inovatoare în biomedicină şi biotehnologie” cu următoarele discipline: Biologie moleculară, Biochimie-aplicaţii specifice, Culturi celulare, Biotehnologii moleculare, Toxicologie moleculară, Tehnici moderne de microscopie (optică, fluorescenţă, confocal şi microdisecţie laser), Flowcitometrie, Secvenţiere/Genotipare, PCR/PCR-cantitativ şi aplicaţii, Microarray, HPLC/FPLC.

Cursanţii au parcurs pregătirea de specialitate conform fişelor disciplinelor şi au beneficiat de consiliere de specialitate, prin intermediul portalului internet astfel încât întreg grupul ţintă format din 64 de persoane a promovat examenele tuturor disciplinelor cuprinse în planul de învăţământ pentru cele 3 Module.

Rezultatele proiectului vor fi diseminate în cadrul Workshopului de promovare a Programului de Specializare din domeniile biomedical şi biotehnologic, care s-a desfăşurat, la Arad, în perioada 6-7 septembrie 2013.

La finalul pregătirii de specialitate, cei 64 de cursanţi vor susţine examenul final prin elaborarea şi prezentarea unei lucrări de specializare, absolvind Programul de specializare postuniversitar în domeniile biomedical şi biotehnologic.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean,

Preşedintele UVVG, Coordonator formare curs pentru grupul ținta din regiunea Vest

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa