Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 23 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Iosif Matula: "1 ianuarie 2014 trebuie să fie startul pentru o Uniune Europeană performantă"

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 03 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 582 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Iosif Matula:

Europarlamentarul Iosif Matula a participat la cea de a cincea reuniune a Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European cu reprezentanţii parlamentelor naționale. Dezbaterea a avut drept obiectiv discutarea unor aspecte importante privind punerea în aplicare a viitoarei politici de coeziune, stadiul acordurilor de parteneriat, precum și perspectivele financiare pentru perioada 2014-2020.

La reuniune au participat Raimundas Karoblis, ambasadorul Lituaniei pe lângă UE, Theodoros Sotiropoulos, ambasadorul Greciei pe lângă UE, precum și Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională. Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, deținută  în prezent de Lituania, va fi preluată de Grecia de la 1 ianuarie 2014.

Europarlamentarul Iosif Matula a subliniat rolul crucial al viitoarei politici de coeziune în combaterea efectelor crizei economice și financiare. Totodată, acesta a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește Acordurile de Parteneriat, care trebuie elaborate de fiecare stat membru și care stabilesc obiectivele tematice de dezvoltare și alocare a fondurilor europene în perioada 2014 - 2020. „Criza economică și financiară a stopat procesul de convergență, agravând astfel disparitățile dintre regiuni. În acest context, programele politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020 trebuie puse cât mai repede în aplicare pentru a-și dovedi eficiența. 1 ianuarie 2014 trebuie să fie startul pentru o Uniune Europeană performantă”, a afirmat europarlamentarul democrat-liberal, vice-coordonator  al Comisiei pentru Dezvoltare Regională.

Acesta a insistat asupra rolului deosebit de important pe care îl joacă instrumentele alternative de creditare și finanțare pe termen mediu și lung în procesul de redresare economică. „Criza economică și financiară a blocat instrumentele alternative de creditare, în special în regiunile din statele recent aderate. Au fost salvate băncile din criză, dar oare băncile și alte instituții de finanțare sunt dispuse să sprijine la rândul lor dezvoltarea economică în aceste state în vederea depășirii crizei?”, a conchis Iosif Matula.

Cabinet  europarlamentar  Iosif  Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa