Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 27 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Universitatea de Vest “VASILE GOLDIȘ” din Arad, prezentă la Recepția oferită de Consulatul General al României de la Szeged, cu prilejul ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 04 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 592 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Universitatea de Vest “VASILE GOLDIȘ” din Arad, prezentă la Recepția oferită de Consulatul General al României de la Szeged, cu prilejul ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

O delegație a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Anca Hermenean – prorector şi prof. univ. dr. Marius Grec – decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul UVVG, masteranzi ai facultății și o echipă a televiziunii GOLDIȘ TV, au participat, în data de 28.11.2013 – la invitația Consulului General al României la Szeged, Ioan Fodoreanu - la Recepția oferită cu prilejul ZILEI NAȚIONALE a României și împlinirea a 95 de ani de la crearea statului național unitar român.

La manifestarea de suflet a românilor din Ungaria au participat personalități ale culturii române din Ungaria, membrii ai comunității românești de la Szeged, din întreaga Ungarie, autorități ale statului maghiar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ungaria: E.S. Alexandru Victor Micula, Prea Sfințitul Părinte SILUAN – Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, invități din România.

Prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative a UVVG, a subliniat că „Delegația Universității de Vest „VASILE GOLDIȘ” din Arad, a dus la îndeplinire Hotărârea Senatului Universității - prin care s-au acordat MEDALIILE JUBILIARE de Aur “95 de ani de la Marea Unire” - înmânând aceste medalii: Ambasadorului Victor Micula, Episcopului SILUAN și Consulului General Ioan Fodoreanu. Au fost distribuite, de asemenea, participanților Volumul Omagial, coordonat de Marius Ioan Grec, “95 de ani de la Marea Unire”, apărut în aceste zile la Editura “Vasile Goldiș” University Press.

În discuțiile amicale avute cu ceilalți invitați s-au evidențiat eforturile pe care Universitatea Vasile Goldiș le face în sprijinul tinerilor români din Ungaria, prin acordarea de burse de studii, prin sprijinirea învățământului preuniversitar românesc din Ungaria.

Ambasadorul Victor Micula, în dialogul avut cu Decanul Facultății de Științe Umaniste, prof. univ. dr. Marius Grec, si-a exprimat disponibilitatea de a primi în vizită, la sediul Ambasadei României din Budapesta, studenți de la specializările facultății: Relații Internaționale și studii europene, Istorie, Științele comunicării, Limbi moderne aplicate, pentru ca aceștia să se familiarizeze cu mecanismul funcționării unei ambasade. În viitorul apropiat, Ambasadorul Victor Micula, va face o vizită, la invitația Decanului Facultății de Științe Umaniste, la Arad, pentru a se întâlni cu studenți, cadre didactice și conducerea Universității, acesta urmând să susțină – în fața studenților – o conferință inspirată din experiența bogată a Domniei Sale în diplomație.   

    Prof. univ dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative din cadrul UVVG, a declarat: „Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad, care este o universitate privată, de ani de zile sprijină tinerii români care învaţă în Ungaria şi acordă burse acestora. Mai mult, UVVG a făcut numeroase donaţii spre şcolile româneşti din Ungaria, spre tinerii români din Ungaria şi comunităţile de români pentru a încerca să se menţină românismul la el acasă, acolo unde vitregia istoriei şi trasarea graniţelor după al doilea război mondial, au rămas în afara Românie Mari. Cu acest prilej, nu numai că am acordat MEDALIILE JUBILIARE de Aur “95 de ani de la Marea Unire”, dar am avut ocazia să lansez şi volumul lansat zilele acestea şi la Arad, „95 de ani de la Marea Unire”, pe care am avut bucuria de al coordona, unde au publicat istorici arădeni, în principal, membrii ai catedrei de istorie de la Facultatea Umanistă, dar şi alţi specialişti în istorie din Arad şi din ţară. În cele 18 articole cuprinse în volum, putem afla o serie întreagă de noutăţi despre efortul pe care generaţia de la 1918 l-a făcut pentru a trezi în inima românilor spiritul naţional, să creeze acel entuziasm, rar întâlnit în istorie, care a făcut ca la Alba Iulia să fie neîncăpătoare pentru cei peste 100000 de români care la 1 Decembrie, toţi au fost în aceeaşi ideea de a realiza România Mare”.

Biroul de presă al UVVGshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434