Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 11 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bustul lui Nicolae Titulescu a fost dezvelit în Parlamentul European

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 04 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 688 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bustul lui Nicolae Titulescu a fost dezvelit în Parlamentul European

Bustul fostului diplomat Nicolae Titulescu a fost dezvelit, marţi, la Parlamentul European, unde va fi expus permanent, alături de alte personalităţi ale continentului european.

Jim Higgins, chestor al Parlamentului European, a declarat că amplasarea bustului lui Nicolae Titulescu în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles reprezintă un eveniment "deosebit de istoric şi de simbolic". "Acest bust a fost în mai multe capitale europene şi acum îşi găseşte un cămin permanent, aici, în Parlamentul European", a declarat Jim Higgins.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat că ceremonia de dezvelire a bustului lui Titulescu reprezintă "un eveniment foarte important" care marchează începutul unei campanii de promovare a României.

"De-a lungul timpului cei din PDL, Monica Macovei, Cristian Preda, au făcut foarte mult rău României. Imaginea României în PE a fost foarte afectată de minciunile spuse şi în plenul Parlamentului, şi scrisori trimise colegilor. Aveam nevoie de o campanie de promovare a ceea înseamnă România europeană şi această campanie nu putea să înceapă altfel decât cu Nicolae Titulescu, un diplomat de excepţie al Europei, nu numai al României", a spus Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai subliniat că acest eveniment, care va fi urmat şi de altele, este şi o încercare "de a repara, pe cât posibil, răul făcut anul trecut".

În cadrul ceremoniei a luat cuvântul şi fostul premier Adrian Năstase, preşedintele Fundaţiei Nicolae Titulescu, cea care a donat Parlamentului European bustul fostului diplomat român.

Nicolae Titulescu este "o personalitate care pentru România reprezintă un simbol al acestei legături extraordinare între România şi Europa". "Filosofia sa era că Europa trebuie să se regăsească în România (...), dar şi că Europa fără România nu poate exista. A fost un soldat al păcii, acesta a fost mesajul pe care l-a transmis întotdeauna", motiv pentru care îşi are locul în "galeria marilor personaje ale istoriei şi vieţii europene", a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier a fost însoţit la ceremonia din PE de fiul său cel mare, Andrei Năstase.

Bustul din bronz al fostului diplomat român şi preşedinte al Ligii Naţiunilor Nicolae Titulescu (1882-1941) a fost realizat de artistul Doru Drăguşin.

Sculptorul a mărturisit că are o legătură specială cu fostul diplomat, întrucât s-a născut în localitatea Nicolae Titulescu, din judeţul Olt.

La ceremonia de dezvelire au participat mai mulţi europarlamentari din Grupul S&D, dar şi din PPE.

La eveniment au fost invitaţi şi europarlamentari români din alte grupuri politice din cadrul Parlamentului European, dar aceştia nu au dorit să participe.

Primirea şi dezvelirea bustului ar fi trebuit să fie făcută de către Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, dar acesta a fost nevoit, după vizita efectuată. marţi în Olanda, să plece în Germania din cauza unor probleme în familie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
ACUMA LA TV 19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa