Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 11 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta, la Euronews: Nu va exista un val masiv de imigranţi români în Marea Britanie din ianuarie 2014, în ţară au oportunităţi mai bune

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1382 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta, la Euronews: Nu va exista un val masiv de imigranţi români în Marea Britanie din ianuarie 2014, în ţară au oportunităţi mai bune

Premierul Victor Ponta a asigurat, într-un interviu acordat Euronews, că nu va exista un val de imigranţi români în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014, odată cu eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii, deoarece românii care au vrut să emigreze au făcut-o deja, iar în ţară au oportunităţi mai bune.

Întrebat dacă personal crede că va exista un val de cetăţeni români care vor merge în Marea Britanie anul viitor, premierul Ponta a explicat de ce nu împărtăşeşte această opinie.

"Acum, în România, avem nu doar ceştere economică, ci şi o rată scăzută a şomajului faţă de media europeană şi, cum spun adesea, chiar mai multe oportunităţi decât în statele vestice membre ale UE. Românii care au dorit să meargă în alte ţări au făcut-o deja şi nu va exista nicio schimbare semnificativă", a spus Ponta.

El s-a declarat în acelaşi timp de acord cu măsurile anunţate de premierul britanic David Cameron privind înăsprirea condiţiilor de acordare a beneficiilor sociale pentru cetăţeni din afara Marii Britanii.

"În această privinţă, mă alătur acestuia (David Cameron - n.r.), dar şi cancelarului Germaniei şi altor premieri în a spune că este în interesul tuturor europenilor, incluisv al românilor şi al bulgarilor, să luptăm împotriva celor care profită ilegitim sau abuziv de sistemul de protecţie socială. Voi lupta însă întotdeauna pentru dreptul românilor cinstiţi şi muncitori de a merge în Marea Britanie, Franţa, Germania pentru o viaţă mai bună, o slujbă mai bine plătită, achitând taxe şi fiind parte activă a societăţii", a declarat Ponta.

El a pledat în acest context pentru o abordare raţională a situaţiilor mai dificile, adăugând că forţele politice anti-europene sunt cele care vor profita de pe urma măsurilor populiste care tentează guvernele.

Solicitat să comenteze faptul că România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, Ponta a arătat că România a implementat toate reglementările europene în domeniu, iar rezultatele au fost "impresionante", pentru că mulţi politicieni sau funcţionari publici au fost sancţionaţi, au fost deschise numeroase dosare, iar activitatea instituţiilor anti-corupţie este apreciată în rapoartele internaţionale.

Întrebat dacă Guvernul nu are o problemă de credibilitate ţinând cont de faptul că doi foşti miniştri şi un actual membru al Cabinetului, vicepremierul Liviu Dragnea, sunt anchetaţi penal, Ponta a arătat că acuzaţiile aduse acestora nu au ţinut de perioada mandatului în funcţie, iar de un şi jumătate de când a preluat conducerea Executivului nu au fost aduse acuzaţii de corupţie la adresa Guvernului.

Ponta a arătat cu acest prilej că România a reuşit în ultimul an să acceseze peste 3 miliarde euro din fondurile europene şi a afirmat că, până în 2016, beneficiind de o prelungire cu trei ani a perioadei de utilizare a banilor, vor fi atrase peste 90% din totalul fondurilor puse la dispoziţie.

În ceea ce priveşte aderarea la Schengen, prim-ministrul a amintit că România a îndeplinit toate criteriile tehnice şi nu şi-a mai propus un termen limită la care să adere, aşteptând ca statele membre să decidă această dată, după ce vor depăşi presiunile electorale interne.

Ponta a reiterat faptul că România doreşte să adere la zona euro, dar trebuie să fie pregătită din punct de vedere al stabilităţii economice şi competitivităţii, iar cea mai previzibilă dată în acest sens ar putea fi anul 2018.

Prim-ministrul a vorbit totodată de importanţa unei strategii pe termen lung pentru integrarea populaţiei de etnie romă, precum şi despre faptul că o relaţie economică bună cu China va ajuta ţările central şi est-europene să recupereze decalajul faţă de restul statelor UE şi să consolideze piaţa comună.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa