Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 11 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Iosif Matula: „Uniformizarea codurilor pentru situații de urgenţă, contribuie semnificativ la detectarea rapidă și avertizarea timpurie în caz de dezastre”

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 12 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 778 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Iosif Matula: „Uniformizarea codurilor pentru situații de urgenţă, contribuie semnificativ la detectarea rapidă și avertizarea timpurie în caz de dezastre”

Parlamentul European a adoptat marți, 10 decembrie, raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind un mecanism al Uniunii de protecție civilă.

 

Europarlamentarul Iosif Matula, în calitate de raportor pentru avizul  Comisiei pentru Dezvoltare Regională, a subliniat necesitatea implicării autorităților locale și regionale în acțiuni de asistență de urgență și în operațiuni de protecție civilă, insistând asupra utilității voluntarilor și a echipelor de experți în procesul de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență.

„Uniformizarea codurilor pentru situații de urgenţă la nivelul tuturor statelor membre, prin noul mecanism, contribuie semnificativ la detectarea rapidă și avertizarea timpurie în caz de dezastre, permițând totodată măsuri de prevenire și intervenții comune”, a explicat Iosif Matula, vice-coordonator în Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European.

Europarlamentarul democrat-liberal a insistat asupra creșterii mobilității în situații de urgență prin crearea unui sistem de rute alternative de transport în vederea îmbunătățirii accesului asistenței de urgență, în special în zone îndepărtate sau unde accesul este limitat.

***

Creat în 2001, Mecanismul de protecție civilă al UE poate fi activat atât în eventualitatea unor dezastre naturale, cât și a unor evenimente cauzate de către oameni, de genul atacurilor teroriste, accidente nucleare etc. În momentul de față la acest mecanism participă cele 27 state membre UE, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

 

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa