Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 05 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

CJA, Spitalului Clinic Judeţean Arad şi UVVG au organizat şedinţa festivă a medicilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 24 Decembrie, 2013 | Nr. accesari stire 745 ori | Comentarii stire 0 comentarii

CJA, Spitalului Clinic Judeţean Arad şi UVVG au organizat şedinţa festivă a medicilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad

Consiliul Judeţean Arad, Spitalul Clinic Judeţean Arad şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, au organizat vineri, 20.12.2013, în Sala de Conferinţe din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiş” şedinţă festivă anuală a medicilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad în care s-a discutat modul de desfăşurare a activităţii, realizările obţinute şi planurile de viitor.

Lucrările au fost conduse de Nicolae Ioţcu - preşedintele CJA, conf. univ. dr. Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean - preşedintele UVVG şi prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a subliniat: „Întâlnirea organizată la Universitatea noastră, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, dl. Nicolae Ioţcu, conducerea Spitalului Clinic Judeţean Arad reprezentată de d-na Teodora Olariu şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, reprezentată de d-na. rector Corali Cotoraci şi de mine în calitate de preşedinte, are o semnificaţie deosebită. S-a făcut o analiză şi un bilanţ a ceea ce am reuşit să realizăm în dotarea şi funcţionarea clinicilor universitare şi, în acelaşi timp, au fost prezentate intenţiile şi planurile pe care sperăm că le vom putea pune în aplicare anul viitor. Am reuşit să avem un deosebit schimb de opinii cu medicii care lucrează în clinicile universitare şi cu cele două conduceri – a Spitalului şi a Consiliului Judeţean Arad – astfel încât să putem să analizăm obiectivele care le avem de îndeplinit în etapa următoare. În ultimii doi ani Spitalul Clinic Judeţean a înregistrat progrese deosebite atât prin proictele realizate cu Facultatea de Medicină a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” cât şi prin dotările venite de la Consiliul Judeţean Arad. Aş dori să apreciez, ca şi membru al Consiliului Judeţean, ca preşedinte al Universităţii şi profesor la Facultatea de Medicină că dotările efectuate prin grija Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” şi a Consiliului Judeţean au ridicat foarte mult standardele de sănătate ale populaţiei din judeţul Arad. Faptul că cele trei instituţii mai sus-menţionate şi-au dat mâna a contribuit la o mobilizare generală, Aradul având la ora actuală clinici deosebit de dotate cu aparatură de înaltă performanţă iar noile clinici care s-au înfiinţat în acest an asigură o calitate ridicată a actului de sănătate din judeţul Arad. Aş dori să felicit corpul didactic din clinicile universitare, să aduc mulţumiri Consiliului Judeţean Arad şi managerului Spitalului Clinic Judeţean Arad pentru sprijinul pe care Universitatea îl primeşte în pregătirea practică a studenţilor în clinicile universitare care, prin dotarea lor, sunt cele care asigură pregătirea conform standardelor europene a studenţilor medicinişti din Universitatea noastră.

Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, a precizat: „Am avut bucuria ca la sfârşit de an, prin mijlocirea d-lui preşedinte Aurel Ardelean, a d-nei rector Coralia Cotoraci să avem o întâlnire cu medicii care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, întâlnire care a constituit şi un moment de bilanţ, un moment în care am avut posibilitatea să-i felicit pentru munca depusă în acest an şi să le şi să ne urăm tuturor succes în anul care vine pentru a dezvolta şi pe mai departe sistemul de sănătate din judeţul Arad. În primul rând am discutat despre modul cum s-a desfăşurat activitatea în spital, despre investiţiile pe care le-am făcut prin Consiliul Judeţean şi despre ceea ce ne propunem pentru viitor. Întotdeauna atunci când am investit în cadrul acestei unităţi sanitare am avut o consultare corectă cu conducerea spitalului, cu şefii de secţii, pentru că dumnealor ştiu cel mai bine ceea ce trebuie să se facă acolo. Am colaborat foarte bine atât cu conducerea spitalului cât şi cu conducerea Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” pentru că toate cele trei instituţii – Spital, Consiliul Judeţean, Universitate – au un scop comun: un sistem de sănătate mai bun în judeţul Arad”.

Prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, a declarat: „Am avut susţinere şi înţelegere din partea tuturor şi ne-am străduit, la rândul nostru, să respectăm profesiunea noastră şi să desfăşurăm o activitate care să fie în sprijinul comunităţii locale, având acţiuni desfăşurate de studenţii noştri care ne ajută să depistăm precoce şi să identificăm afecţiuni. Iată că misiunea socială a facultăţii s-a concretizat în acţiuni care au intervenit în identificarea unor strategii de sănătate la nivelul judeţului Arad”.

„Cred că aceste conferinţe şi acţiuni pe care le desfăşurăm împreună ridică prestigiul Aradului. Cu ajutorul Consiliului Judeţean Arad, cu eforturile susţinute ale d-lui preşedinte Nicolae Ioţcu – şi o spun, în primul rând ca medic, pentru că se ştie diferenţa radicală între ceea ce a fost înainte şi ceea ce este acum – şi la nivel Universitar, vom putea să mergem mai departe, având o conducere dinamică şi angajată”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În semn de înaltă apreciere faţă de activitatea depusă, susţinerea şi investiţiile în domeniul medical, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” i-a înmânat, în numele Senatului Universitar, d-lui Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, Diploma şi Placheta UVVG.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, le-a acordat medicilor prezenţi, pentru activitatea depusă în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad, în numele Senatului UVVG, Medalia şi Diploma – „95 de ani de la Marea Unire”

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa