Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 28 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cooperare universitară între Facultatea de Ştiinţe Economice a UVVG şi Universitatea „Matej Bel” din Banska Bystrica (Slovacia)

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 15 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 3868 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cooperare universitară între Facultatea de Ştiinţe Economice a UVVG şi Universitatea „Matej Bel” din Banska Bystrica (Slovacia)

O delegaţie a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Şoim Horaţiu, decanul Facultăţii, a efectuat, în perioada 10.01.2014  - 13.01.2014, o vizită la Universitatea „Matej Bel” din Banska Bystrica, Slovacia.

În cadrul vizitei au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice, întâlniri în cadrul cărora au fost abordate diverse teme de interes pentru ambele părţi, dintre care amintim: Posibilitatea de cooperare și eventual transfer de know-how între Incubatoarele de afaceri şi transfer tehnologic care funcţionează la nivelul celor două instituţii; Posibilitatea de colaborare la nivel de facultăţi pe teme legate de antreprenoriat şi, în special, antreprenoriat cu implicare socială şi în domeniul eficienţei energetice; Colaborare în cadrul programelor ERASMUS prin care studenţii şi cadrele didactice pot efectua vizite de studiu între cele două instituţii.

Viitoarele cooperări între cele două facultăţi vor putea fi extinse și la partenerii strategici ai Universităţii „Matej Bel” din Banska Bystrica şi anume instituţiile de învăţământ universitar din Polonia, Rusia, Ucraina şi Norvegia, cât şi în cadrul proiectelor de tip „Visegrad Funds”, sau „Programul România - Slovacia”.

„În urma vizitei au fost revigorate legăturile dintre cele două universităţi, respectiv facultăţi și s-au pus bazele unor noi colaborări atât în domeniul educaţiei, cât şi mai ales în cel al cercetării ştiinţifice. A fost o vizită deosebit de utilă la un partener tradiţional al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care deschide noi oportunităţi de colaborare în contextul programelor de finanţare ale UE pentru universităţi și contribuie la creşterea vizibilităţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în mediul academic european”, a declarat prof. univ. dr. Horațiu Șoim, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa