Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 23 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ascensiune spectaculoasă a extremei drepte la alegerile locale din Franţa

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 24 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 693 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ascensiune spectaculoasă a extremei drepte la alegerile locale din Franţa

Extrema dreaptă a înregistrat duminică la alegerile municipale din Franţa o ascensiune spectaculoasă în faţa formaţiunilor de stânga aflate în recul şi a opoziţiei de dreapta în uşor progres, potrivit primelor estimări.

Conform unui sondaj realizat de Institutul BVA pentru cotidianul Le Parisien-Aujourd'hui en France, dreapta ar urma să obţină în medie 48 la sută din voturile primului tur al acestui scrutin, în localităţile cu cel puţin 3.500 de locuitori, iar stânga 43 la sută.

Frontul Naţional (FN, de extremă dreaptă) ar obţine 7 la sută din voturi, situându-se pe primul loc în mai multe oraşe de mărime medie.

FN ar fi obţinut majoritatea voturilor în mai multe oraşe din sudul Franţei - Perpignan, Avignon, Béziers şi Fréjus, unde are şanse să câştige şi al doilea scrutin.

La Hénin-Beaumont, un oraş unde, de obicei, alegerile sunt câştigate de formaţiuni de stânga, secretarul general al FN, Steeve Briois, a obţinut mai multe voturi în primul tur de scrutin.

"Frontul Naţional se înrădăcinează aşa cum a sperat, înregistrând rezultate excepţionale", a declarat liderul FN, Marine Le Pen.

Premierul socialist Jean-Marc Ayrault, care a îndemnat "forţele democratice şi republicane" să opună rezistenţă FN în cadrul celui de-al doilea scrutin, a apreciat că "unii alegători şi-au exprimat, prin abţinerea lor de la vot, îngrijorarea şi dubiile".

Preşedintele principalului partid de dreapta, UMP, Jean-François Copé, i-a îndemnat pe alegătorii FN să voteze pentru formaţiunea sa în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor. În opinia sa, "condiţiile pentru o mare victorie" a dreptei au fost reunite.

Aproximativ 45 de milioane de alegători au fost chemaţi duminică la urne, în primul tur al alegerilor locale din Franţa, un scrutin ce reprezintă un test electoral pentru preşedintele socialist Francois Hollande.

Partidele de stânga şi cele de dreapta din Franţa s-au aflat în "război deschis" înaintea alegerilor locale, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy comparând ţara cu o dictatură, acuzaţie calificată drept "deplasată" de succesorul său Francois Hollande.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa