Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 06 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG și Societatea Română de Pneumologie au organizat cea de-a II-a Conferință Națională a Secțiunii de Tuberculoză

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 02 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 631 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG și Societatea Română de Pneumologie au organizat cea de-a II-a Conferință Națională a Secțiunii de Tuberculoză

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Secțiunea de Tuberculoză din cadrul Societății Române de Pneumologie au organizat, în perioada 29-31 mai 2014, în Sala de conferințe a Hotelului Continental, cea de-a II-a Conferință Națională a Secțiunii de Tuberculoză, cu tema: „Tuberculoza în era globalizării”.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” - care a transmis salutul Senatului Universitar, prof. univ. dr. Aurel Ardelean - președintele UVVG, prof. dr. Constantin Marica - președintele Secțiunii de tuberculoză și vicepreședinte al Societății Române de Pneumologie, cadre didactice ale Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, dintre care îi amintim pe lect. univ. dr. Nini Gheorghe - inițiatorul conferinței, conf. univ. Teodora Olariu, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Laura Nicolescu - directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, studenți, masteranzi, doctoranzi și postdoctoranzi.        

Ceremonia de deschidere a conferinței a debutat cu un „In memoriam prof. Dr. CRISTIAN DIDILESCU” și lansarea de carte „INFECȚIA TUBERCULOASĂ LATENTĂ”.

În cadrul Conferinței Naționale a Secțiunii de Tuberculoză, cu participare internațională, au fost prezentate peste 52 de lucrări științifice ale cadrelor didactice și medicale și 20 de lucrări ale asistenţilor medicali din cadrul unor instituții și centre universitare de prestigiu, precum Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Institutul Național de Pneumologie „Marius Nasta” București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pnrumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” (Timişoara), UMF „Carol Davila” (București), Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” (Chișinău, Republica Moldova), UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca; Spialul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” - Cluj-Napoca etc.

„Am ales să organizăm la Arad cea de-a II-a Conferință Națională a Secțiunii de Tuberculoză în urma colaborării foarte bune cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și a bunului meu prieten, viitorul conferențiar dr. Gheorghe Nini. Tuberculoza este una dintre cele mai mari probleme, nu numai ale României, ci și ale lumii”, a subliniat prof. dr. Constantin Marica, președintele Secțiunii de Tuberculoză și vicepreședinte al Societății Române de Pneumologie.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a precizat: „Suntem onorați că am organizat, pentru prima dată, la Arad, o Conferință națională de pneumologie, cea de-a II-a ediție, întrucât oferim, prin Facultatea de Medicină, toate condițiile unei bune participări și un nivel științific de abordare a problematicilor la nivel european. În curând vom avea un spital clinic de pneumologie modern, poate unul dintre cele mai moderne spitale, realizat cu sprijinul CJA, noi fiind o unitate comunitară. Cu sprijinul Consiliului Județean Arad, am dotat foarte bine și cele 27 de clinici universitare și compartimente cu aparatură modernă, unde studenții Universității noastre efectuează stagiile de practică”.

Lect. univ. dr. Nini Gheorghe, cadru didactic al Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, a declarat că, „la cea de-a II-a Conferință Națională a Secțiunii de Tuberculoză, cu tema: „Tuberculoza în era globalizării”, au fost prezentate importante lucrări științifice realizate de cei peste 150 de participanți. Spre să rămânem cu o experienţă bună și să ajutăm în continuare la declinul incidenței tuberculozei în România”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
ACUMA LA TV 23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa