Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 11 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Percheziții pentru evaziune fiscală, la un funcționar public din Arad. Șase suspecți au obținut 1.3 milioane de lei (actualizare)

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 06 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 1616 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Percheziții pentru evaziune fiscală, la un funcționar public din Arad. Șase suspecți au obținut 1.3 milioane de lei (actualizare)

Șase complici suspecți de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1.3 milioane de lei la bugetul de stat au fost reținuți, după o serie de percheziții în Arad. Suspecții au fost prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Arad au efectuat percheziţii la locul de muncă şi la domiciliul unui funcţionar public bănuit de complicitate la evaziune fiscală şi la sediul unei societăţi comerciale din Arad.

Cei șase suspecți, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, sunt bănuiţi că, în perioada 2011 – 2013, ar fi înregistrat în contabilitatea unor firme operaţiuni nereale, cu complicitatea unuia dintre aceştia, funcţionar public.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata T.V.A. şi a impozitului pe profit este de aproximativ 1.385.000 de lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 241/2005 pentru combaterea şi prevenirea evaziunii fiscale.

Potrivit surselor, acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

Actualizare :

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:


„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 06.06.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi trafic de influenţă, faţă de inculpatul Şucan Florentin – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, şi, faţă de inculpaţii Don Constantin Traian, Ravas Petru, Mihai Dragoş Ilie şi Pele Marius Florin – cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a formulat propunere de arestare preventivă a tuturor celor şase inculpaţi, investind în acest sens judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că:
În perioada 2011-2013, inculpaţii Ţîşcă Dan Bogdan şi Şucan Florentin i-au ajutat pe ceilalţi coinculpaţi să evidenţieze în contabilitate societăţilor administrate sau reprezentate de aceştia, cheltuieli în baza unor operaţiuni nereale de prestări servicii, atestate de documente justificative (facturi, chitanţe) necorespunzătoare adevărului, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare 1. 385.158 lei. Cu ocazia comiterii faptei inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan s-a prevalat de poziţia sa de inspector în cadrul ANAF Arad, asigurându-i pe coinculpaţi că nu se vor efectua verificări faţă de acele operaţiuni. Distinct de faptele mai sus descrise, din probele administrate în cauză a reieşit că inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a traficat influenţă asupra persoanelor din conducerea instituţiilor abilitate să efectueze verificări în cauză (IPJ Arad şi ANAF Arad) pentru a obţine o soluţie favorabilă persoanelor verificate, pretinzând în schimbul exercitării acestei influenţe sume de bani, fără a preciza cuantumul lor, precum şi mărfuri în valoare de 30.000 de mii de lei pentru coinculpatul Don Traian Constantin, despre acesta din urmă inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan afirmând că urma să-şi exercite propria influenţă faţă de factorii decizionali din cadrul acelor instituţii.
La instrumentarea acestui dosar procurorii din cadrul acestui parchet au beneficiat de sprijinul informativ şi logistic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad, al Serviciului Român de Informaţii Arad, al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad, al Direcţiei Generale Anticorupţie Arad, precum şi al inspectorilor antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar luarea măsurii reţinerii vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal”.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
ACUMA LA TV 16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa