Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 16 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 16 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 1372 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, a vizitat, vineri 13.06.2014, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad - Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, Institutul de Științe ale Vieții, laboratoarele de cercetare și a depus o jerbă de flori la monumentul marelui patriot român Vasile Goldiș, patronul spiritual al Universității care îi poartă numele.

Academician Bogdan Simionescu este inginer chimist, doctor în ştiinţe chimice, profesor la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Cercetător ştiinţific I la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” al Academiei Române, iar din 2009 este membru titular al Academiei Române.

Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, a susținut, în Sala de Conferințe din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș” și o conferință despre nano materiale, nano tehnologii, utilizările nano tehnologiilor în diverse domenii ale vieții. „Am prezentat o conferință generală, să spunem, care se împarte între realitate și vise, între prezent și viitor, despre nano materiale, nano tehnologii, utilizările nano tehnologiilor în diverse domenii ale vieții”.

În ceea ce privește baza materială și de cercetare a UVVG, academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, ne-a declarat:  „Am fost impresionat de lucrurile pe care le-am văzut și care sunt pe domeniul meu, respectiv Institutul de Științe ale Vieții. Are o dotare excelentă care se pretează și pentru partea didactică, unde oamenii pot fi învăţaţi pe aparatura pe care am văzut-o, dar se pretează și pentru partea științifică de cercetare a cadrelor didactice. Sunt convins că, prin multă muncă, perseverență și inteligență, rezultatele vor fi uimitoare în ambele direcții. Orice se vede la microscop, cu cât mărim mai mult puterea microscoapelor, poate fi transformat în artă, dacă este adus la scară mare, astfel putem vorbi despre o nano artă. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” dispune de două microscoape de ultimă generație care sunt foarte bune și se pretează scopului pentru care au fost aduse. Sunt microscoape care se orientează în zona bio. Putem pune bazele unei colaborări între Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” și cadrele didactice de la Universitatea dumneavoastră. Am lansat o invitație de a veni la Institut pentru că sunt lucruri care pot fi abordate în comun”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, a subliniat: „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost onorată de vizita unei mari personalități academice - prof. acad. Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, care până nu de mult a ocupat, timp de 14 ani, funcția de director al Institutului de Chimie „Petru Poni” din Iași, unul dintre cele mai performante instituții de acest gen din Europa. Ne bucurăm de această vizită în cadrul căreia a vizitat laboratoarele Universităţii, Institutul de Științe ale Vieții, s-a întreținut cu cercetătorii de la Institutul nostru și cu cadrele didactice și a susținut o conferință pentru studenţi. Am purtat discuţii privind posibilitățile de colaborare în domeniul nano particulelor cu cercetătorii de la noi specializaţi în acest domeniu, iar perspectivele sunt dintre cele mai frumoase. Îi mulțumim domnului academician pentru vizita de două zile întreprinsă la Universitatea noastră și îl așteptăm și cu alte ocazii, întrucât astfel de vizite mobilizează cadrele didactice și cercetătorii de la instituția noastră, care este în interesul colaborării și al unei propagande științifice pentru domeniile de cercetare”.

În numele Conducerii și al Senatului Universității, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, i-a acordat academicianului Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, în semn de înaltă prețuire față de cercetările științifice pe care le-a făcut de-a lungul anilor, Diploma de Excelență și Placheta de Aur a Universității, iar pentru tema expusă în cadrul conferinței, Globul de Cristal al Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta