Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 07 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

CCIA Arad, partener în cadrul proiectului Arad. Economie și Societate

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 18 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 646 ori | Comentarii stire 0 comentarii

CCIA Arad, partener în cadrul proiectului Arad. Economie și Societate

 Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad au lansat, oficial, vineri, 13 iunie 2014, proiectul Arad. Economie și societate, care urmărește să elaboreze o istorie economică și socială a Aradului din perioada 1945-1989.

Importanți istorici și oameni de cultură care au fost implicați direct în activitățile economico-culturale ale vremii, cât și autorități care reprezintă instituțiile partenere în proiect au luat parte la workshop-ul desfășurat în sala „Mihai Mărcuș“ a Camerei de Comerț din Arad.

Proiectul Arad. Economie și Societate coordonat de conf. univ. dr. Adrian Nițu, finanțat de Universitatea „Aurel Vlaicu” și Primăria Municipiului Arad este un demers generos care va contribui la o cercetare susținută  a dezvoltării economice a județului Arad și va crea o imagine obiectivă asupra istoriei economice și sociale a Aradului. Salut colaborarea cu instituția Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, ca reprezentant autorizat al mediului economic, industrial și agrar al Aradului, de-a lungul istoriei”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Finalul proiectului, programat la sfârșitul anului 2014, se va concretiza prin publicarea unei cărți care va da posibilitatea arădenilor să poată avea acces la o informație corectă despre trecutul economic și dezvoltarea socială a Aradului.

 “Proiectul s-a născut din necesitatea cercetării dezvoltării economice și sociale a Aradului de la începuturi și până astăzi. Pentru acest an, UAV a câștigat un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Arad, pentru realizarea unei cărți care să abordeze perioada 1945-1989. Proiectul va continua și anul viitor vizând perioada de până la 1945 și din 1989 până astăzi. Un astfel de proiect este necesar să fie o operă comună a mai multor instituții care dețin date și specialiști în domeniul economico-social. CCIA Arad, fiind o instituție reprezentativă  a mediului de afaceri, este partener în acest proiect”, a subliniat conf. univ. dr. Adrian Nițu.

Organizatorii au expus și o mică parte din dovezile istoriei economice ale Aradului, vestitele păpuși ale fabricii Arădeanca, precum și ceasurile produse de Fabrica Victoria.

 „Mulțumesc inițiatorului acestei acțiuni, conf. univ. dr. Adrian Nițu, care a considerat, pe bună dreptate, să invite Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, ca partener în cadrul proiectului. Datele care fac referire la perioada 1945-1989 abordează, mai mult, problemele istorice ale Aradului și mai puțin cele economice. Acesta este numai un simplu argument care subliniază importanța acestui proiect și vă asigur că instituția Camerală din Arad va contribui activ la realizarea acestuia”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

Proiectul va genera un element în argumentația pe care Aradul o va aduce în sprijinul demersului de a deveni capitală culturală europeană în 2021.

Biroul de presă al CCIA Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
ACUMA LA TV 17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa