Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 07 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mircea Dușa: Armata va primi la rectificarea bugetară o sumă semnificativă

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 19 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 663 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mircea Dușa: Armata va primi la rectificarea bugetară o sumă semnificativă

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, miercuri, la Galați, că la următoarea rectificare de buget Armata va primi o sumă 'semnificativă' menită să permită continuarea programului de modernizare și înzestrare.

El a adăugat că Ministerul Apărării Naționale are nevoie de un buget mare, astfel încât până în 2016, Armata să primească 2% din PIB, bani ce vor fi folosiți pentru continuarea programelor de modernizare a tehnicii de luptă a tuturor armelor.

Mircea Dușa a precizat că programul de modernizare și înzestare se realizează pentru menținerea operativă a Armatei — o solicitare a NATO către toate statele membre NATO și UE.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, s-a aflat, miercuri, la Galați, unde a asistat la desfășurarea exercițiului militar 'Mălina 14', în Poligonul Smârdan. La exercițiu au participat peste 1.000 de militari, cu aproximativ 220 mijloace tehnice, de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Focșani, patru aeronave IAR-99 Șoim și patru elicoptere IAR-330 Puma Socat, de la Baza 95 Aeriană Bacău.

După urmărirea exercițiului militar tactic, Mircea Dușa a făcut o inspecție a tehnicii de luptă, urcând într-un tanc TR 85 Bizon, pe care l-a și condus, fiind coordonat de un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri 'Cuza Vodă'. La finalul cursului, Mircea Dușa a primit un brevet de mecanic conductor al tancului, cel mai modern tanc aflat în serviciul forțelor terestre.

Tancul TR 85 Bizon a făcut parte din tehnica de luptă cu care militarii români tocmai au participat la un exercițiu în Germania, fiind vorba despre prima subunitate de tancuri care participă cu tehnică de luptă în afara granițelor țării, după Al Doilea Război Mondial.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa