Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 07 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Instanța exinde sechestrul pe o parte din averea lui Dan Voiculescu

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 02 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 509 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Instanța exinde sechestrul pe o parte din averea lui Dan Voiculescu

Curtea de Apel București a decis marți extinderea sechestrului asigurator pe o parte din averea lui Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Instanța a pus sechestru pe 36 de hectare care aparțineau ICA, peste 9 milioane de acțiuni de la Compania de Cercetări Aplicate și Investiții donate de Dan Voiculescu fiicei sale Camelia Voiculescu și pe alte 9 milioane de acțiuni donate celeilalte fiice, Corina Voiculescu.

De asemenea, instanța a dispus sechestru și pe averea altor inculpați, printre care și asupra unui împrumut luat de Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor, de la HVB Bank.

Aceste decizii i-au nemulțumit pe avocați, care au formulat o altă cerere de recuzare a noului complet, format din judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea.

"V-ați dovedit părtinitoare. Se simte din ceea ce faceți. Ați călcat în picioare drepturile procesuale ale părților. Nu vă luați dusă de val", i-a spus avocatul lui Pantiș judecătoarei Camelia Bogdan.

Procesul a fost întrerupt, urmând ca un alt complet să soluționeze cererea de recuzare.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC "Bioprod" SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC "Benefica" SA București (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa