Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 18 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

AUREL ARDELEAN, UN OM CU UN DESTIN EXCEPŢIONAL

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 03 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 584 ori | Comentarii stire 0 comentarii

AUREL ARDELEAN, UN OM CU UN DESTIN EXCEPŢIONAL

În onoarea

Profesorului univ. dr. AUREL ARDELEAN,

Preşedinte şi Rector fondator al

Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad,

Membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România

Membru în Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii al Academiei Române

 

 

UN OM CU UN DESTIN EXCEPŢIONAL

FONDATORUL

Personalitatea publică şi privată a Profesorului Aurel Ardelean este şi va rămâne pentru toţi acei numeroşi oameni care îl cunosc, sau l-au văzut în acţiune, un reper luminos.

Profesorul Aurel Ardelean este nu doar unul dintre ctitorii învăţământului superior arădean ci şi fondatorul de caractere, a cărui vocaţie de luptător pentru realizarea unui ideal şi-a pus amprenta pe comportamentul celor 60.000 de licenţiaţi care au absolvit facultăţile Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, masteratul, doctoratul sau postdoctoratul organizat de Universitate.

Nimic nu poate fi mai înălţător în viaţa unui OM, decât prestigiul câştigat prin muncă, devotament şi credinţă în valorile Binelui dăruit semenilor tăi.

De aceea, din România, sau chiar din străinătate, mulţi îi sunt recunoscători pentru educaţia, meseria, locul de muncă, viitorul sau chiar familia lor. Pentru că, întotdeauna s-au regăsit în Aurel Ardelean calităţile de generozitate, exigenţă şi atenţie faţă de aşteptările fireşti ale tineretului studios, din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Valorile morale, de la care nu a abdicat niciodată Profesorul Aurel Ardelean sunt: demnitate, onoare şi curaj.

Profesorul Aurel Ardelean a avut şansa să îndeplinească un vis al arădenilor de-a avea învăţământ superior la Arad, cerut de Vasile Goldiş, la începutul veacului trecut, în Parlamentul de la Budapesta.

De aceea, nu întâmplător, ctitorul României Mari, Vasile Goldiş, a devenit patronul spiritual al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Creaţia Profesorului Aurel Ardelean este Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a cărui nume de prestigiu se rosteşte cu respect în multe ţări ale lumii, partenere prin activitatea de cercetare ştiinţifică şi culturală.

Recunoaşterea meritelor sale incontestabile în domeniul dezvoltării învăţământului superior românesc este reflectată şi în calitatea de Preşedinte al Universităţilor Particulare din România şi vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare din Europa – organism participativ în Consiliul Europei. Ca senator în Parlamentul României, profesorul Aurel Ardelean a contribuit la elaborarea unor legi pentru învăţământ. Domnia Sa face parte din Comisia Naţională de Bioetică a Medicamentului şi din Comisia Naţională de Plante Medicinale şi Aromatice.

Omul de ştiinţă Aurel Ardelean a fost distins cu Ordinul Preşedinţiei României „Serviciul credincios” în grad de cavaler, dar şi cu numeroase premii ale Academiei Române şi Academiei Oamenilor de Ştiinţă.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a acordat d-lui Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Rector fondator – Preşedintele UVVG, Medalia şi Diploma Omagială „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române pentru laici

Profesorul Aurel Ardelean are o excepţională operă ştiinţifică, creată în domeniul ştiinţelor biologice, începând, cu debutul primei lucrări de cercetare, premiată de Academia Română, până la o bibliografie impresionantă de autor şi coautor – apărută în volume la edituri prestigioase, cât şi în numeroase reviste de specialitate, cotate ISI.

Profesorul Aurel Ardelean este un creator de şcoală, constituind echipe de cercetare numeroase, formându-le cu rezultate foarte bune, dar în acelaşi timp realizează conexiuni ştiinţifice cu alţi coautori, din centre universitare de prestigiu.

Om prin excelenţă deschis, participant deplin la prezent şi capabil de a proiecta, pentru alţii, scenele unui viitor comun, preşedintele Aurel Ardelean poate personifica, cu uşurinţă, atât în ţară cât şi în străinătate, seninătatea, echilibrul şi speranţa umană, ştiind să privească spre viitor fără a pierde conştiinţa originilor, printr-un umanism al viitorului.

Om inimos, generos şi sensibil, afabil, iubit şi respectat de toţi, abordabil şi de o modestie dezarmantă, acest vizionar realist şi organizator multivalent, om al iniţiativelor extraordinare de o eficacitate extremă, ocupă un loc deosebit în panteonul ideal al adevăraţilor oameni de bine din Europa noastră modernă.

Fără nicio îndoială, Preşedintele şi Rectorul fondator Aurel Ardelean este şi va rămâne un simbol al deschiderii, al umanismului, al acţiunile pozitive şi al altruismului, al strălucitoarelor şi numeroaselor reuşite, ale căror efecte vor fi preţuite şi în viitor!

Stimate domnule Preşedinte şi Rector fondator prof. univ. dr. Aurel Ardelean, aniversarea Zilei dumneavoastră de naştere ne oferă prilejul să vă adresăm, cu înalt respect şi aleasă preţuire, tradiţionalul mesaj românesc,

La Mulţi Ani!

Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad,

Consiliul de Administraţie,

            Membrii fondatori ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa