Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 23 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Colaborare științifică între Universitatea Semmelweis din Ungaria şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 26 August, 2014 | Nr. accesari stire 922 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Colaborare științifică între Universitatea Semmelweis din Ungaria şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” - prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rector al UVVG, prof. univ. dr. Anca Hermenean și prof. univ. dr. Cristian Haiduc - prorectori, a primit, în data de 26.08.2014, la Casa Universitarilor și Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, o delegație a Universității Semmelweis din Budapesta (Ungaria) condusă de prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, prorector cu cercetarea științifică și prof. univ. dr. Marcel Pop, director relații internaționale.

Scopul întrunirii a fost parafarea acordului de colaborare între cele două universități, care prevede dezvoltarea relaţiilor de cooperare științifică, schimburi academice şi culturale, care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea unei relaţii academice la nivel de licenţă, masterat, doctorat, schimbul de cadre didactice și studenţi, precum și activităţile comune de cercetare.

Prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, prorector pentru cercetare științifică la Universitatea Semmelweis, a precizat: „Am semnat o colaborare între cele două universități, Universitatea Semmelweis și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Suntem foarte bucuroși că am fost de față la acest eveniment. În urmă cu un an am făcut cunoștință cu reprezentanții conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și am urmărit cu foarte mare atenție activitatea desfăşurată și dezvoltarea dinamică de care s-a bucurat Universitatea în ultimii ani. Universitatea noastră se ocupă în special cu educația bio-medicală și considerăm că avem un punct foarte puternic de conectare cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Suntem ferm convinși că nu numai în educație, dar și în cercetare, putem să dezvoltăm o relație foarte puternică cu universitatea dumneavoastră. Accesul la fondurile europene, în special în grantul 2020 ne dau foarte multe posibilităţi de a accesa la suport din partea Uniunii Europene. Universitatea Semmelweis consideră foarte importantă partea de relații internaționale și sperăm că granițele care există între cele două țări nu vor mai exista în momentul în care vom realiza o colaborare în toate domeniile, cercetare, educație și sănătate”. 

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am avut onoarea de a primi vizita doamnei prorector prof. univ. dr. Maria Judit Molnar de la Universitatea din Semmelweis însoțită de directorul departamentului de relații internaţionale, cu care am reluat protocolul de colaborare. Universitatea din Semmelveis este una dintre principalele noastre colaboratoare, cea mai veche universitate de științe medicale din Ungaria, și, totodată, o universitate foarte deschisă înspre cercetare biomedicală cu un număr foarte mare de studenți, cu proiecte atractive și interesante, dintre care sperăm ca cel puțin o parte, discutate deja cu d-na prorector, prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, în domeniul neurogeneticii și neuropatologiei, se le putem dezvolta în curând în centrele noastre de cercetare”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
ACUMA LA TV 17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa