Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 29 Ianuarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Colaborare științifică între Universitatea Semmelweis din Ungaria şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 26 August, 2014 | Nr. accesari stire 956 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Colaborare științifică între Universitatea Semmelweis din Ungaria şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” - prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rector al UVVG, prof. univ. dr. Anca Hermenean și prof. univ. dr. Cristian Haiduc - prorectori, a primit, în data de 26.08.2014, la Casa Universitarilor și Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, o delegație a Universității Semmelweis din Budapesta (Ungaria) condusă de prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, prorector cu cercetarea științifică și prof. univ. dr. Marcel Pop, director relații internaționale.

Scopul întrunirii a fost parafarea acordului de colaborare între cele două universități, care prevede dezvoltarea relaţiilor de cooperare științifică, schimburi academice şi culturale, care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea unei relaţii academice la nivel de licenţă, masterat, doctorat, schimbul de cadre didactice și studenţi, precum și activităţile comune de cercetare.

Prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, prorector pentru cercetare științifică la Universitatea Semmelweis, a precizat: „Am semnat o colaborare între cele două universități, Universitatea Semmelweis și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Suntem foarte bucuroși că am fost de față la acest eveniment. În urmă cu un an am făcut cunoștință cu reprezentanții conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și am urmărit cu foarte mare atenție activitatea desfăşurată și dezvoltarea dinamică de care s-a bucurat Universitatea în ultimii ani. Universitatea noastră se ocupă în special cu educația bio-medicală și considerăm că avem un punct foarte puternic de conectare cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Suntem ferm convinși că nu numai în educație, dar și în cercetare, putem să dezvoltăm o relație foarte puternică cu universitatea dumneavoastră. Accesul la fondurile europene, în special în grantul 2020 ne dau foarte multe posibilităţi de a accesa la suport din partea Uniunii Europene. Universitatea Semmelweis consideră foarte importantă partea de relații internaționale și sperăm că granițele care există între cele două țări nu vor mai exista în momentul în care vom realiza o colaborare în toate domeniile, cercetare, educație și sănătate”. 

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am avut onoarea de a primi vizita doamnei prorector prof. univ. dr. Maria Judit Molnar de la Universitatea din Semmelweis însoțită de directorul departamentului de relații internaţionale, cu care am reluat protocolul de colaborare. Universitatea din Semmelveis este una dintre principalele noastre colaboratoare, cea mai veche universitate de științe medicale din Ungaria, și, totodată, o universitate foarte deschisă înspre cercetare biomedicală cu un număr foarte mare de studenți, cu proiecte atractive și interesante, dintre care sperăm ca cel puțin o parte, discutate deja cu d-na prorector, prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, în domeniul neurogeneticii și neuropatologiei, se le putem dezvolta în curând în centrele noastre de cercetare”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa