Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 13 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad, ediţia a IX-a

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 12 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 910 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad, ediţia a IX-a

Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care de anul trecut este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura în 18-19 septembrie, iar la eveniment va fi prezent și fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, Laszlo Surjan.

Ediţia din acest an a Festivalului Minorităţilor Naţionale se va desfăşura, în premieră, pe parcursul a două zile, programul cuprinzând un simpozion şi o manifestare artistică, ambele propunându-şi să scoată în evidenţă cele mai valoaroase aspecte din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în municipiul şi judeţul Arad.

Laszlo Surjan, fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, a confirmat participarea la acest eveniment, susţinând că se simte onorat de invitaţia făcută de autorităţile arădene şi că a rămas cu amintiri foarte plăcute de la ediţia de anul trecut a festivalului.

Totodată, Festivalul Minorităţilor Naţionale face parte din manifestările care se organizează pentru promovarea cadidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

„Suntem competitori pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii şi ne dorim să transmitem un mesaj al bunei convieţuiri între oamenii de diferite etnii din Arad. De aceea, ediţia din acest an a Festivalului Minorităţilor Naţionale este una complexă și cuprinde un program dedicat tuturor cetățenilor orașului nostru, indiferent de etnie, pe care îi invităm să ni se alăture”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Manifestarea a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediţie şi va reflecta coabitarea celor nouă minorităţi etnice din judeţul Arad cu majoritatea populaţiei locale.

De asemenea, vor fi evidenţiate relaţiile de bună colaborare ale municipiului Arad cu oraşele înfrăţite, la eveniment fiind invitate să participe delegaţii ale oraşelor Zrenjanin (Serbia), Praga 5 (Cehia), Gyula (Ungaria).

Tot în premieră, la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad a fost invitat să participe un ansamblu folcloric din străinătate.

Astfel, Ansamblul folcloric Soubor Dúbrava din Cehia va susţine un recital de cântece şi dansuri tradiţionale din regiunea din care provin. 

De asemenea, ca în fiecare an va avea loc tradiționala parada a minorităților naționale care se va desfășura în centrul orașului.

 

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
ACUMA LA TV 16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa