Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 13 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG prezentă la întâlnirea de proiect privind politicile educaționale europene desfășurat la Universitatea din York (Marea Britanie)

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 25 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 707 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG prezentă la întâlnirea de proiect privind politicile educaționale europene desfășurat la Universitatea din York (Marea Britanie)

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a participat, zilele trecute, la întâlnirea de lucru din cadrul proiectului European Erasmus LLP „Alinierea strategică a instituţiilor europene din învăţământul superior în domeniul ingineriei electrice şi informaticii” (SALEIE), care a avut loc  la Universitatea din York, Marea Britanie. Din proiect fac parte 45 de universităţi din 26 de ţări europene, având un buget de peste un milion de euro şi o durată de trei ani.

Proiectul își propune în primul rând să analizeze modul în care instituțiile de învățământ superior din Europa, din domeniul Ingineriei Electrice şi Informaticii, răspund provocărilor tehnice actuale globale, pe mai multe paliere:  modul de pregătire al absolvenţilor astfel  încât să răspundă acestor provocări, modul în care politicile privind programele de studiu sunt suficient înţelese în special în privinţa mobilităţilor, dezvoltării profesionale şi ocupare a forţei de muncă de către părţile interesate, inclusiv organismele de acreditare şi asociațiile profesionale precum şi modul în care se acordă şanse egale tuturor studenţilor, indiferent de originea lor şi de probleme personale, inclusiv cele de dislexie, dispraxie, deficiențe de vedere, de auz și dezabilități mentale.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt de a produce modele de programe şi curricule care să răspundă provocărilor globale tehnice actuale şi care să fie competitive la nivel internaţional în special în ceea ce priveşte cerinţelor mediului economic şi industrial, să sprijine studenţii cu probleme personale în timpul perioadelor de studiu, inclusiv cele în străinătate, şi să creeze modele pentru maximizarea accesibilităţii programelor de studiu pentru toți studenţii.

Conf. univ. dr. Antoanela Naaji, responsabil din partea UVVG cu implementarea proiectului, ne-a declarat: „Personal, am participat în grupul de lucru responsabil cu politicile educaţionale europene în domeniul ingineriei electrice şi informaticii al cărui obiectiv principal este să definească şi să propună un sistem educaţional mai flexibil. Direcţiile pe care ne-am axat în studiile efectuate se referă la: cum să creăm un program nou de studiu în raport cu documentele şi aprobările necesare, cât de uşor pot fi modificate sau adaptate aceste programe în raport cu provocările globale (tehnice, sociale sau de altă natură), existente la un anumit moment, cum să devină aceste programe internaţionale şi cum putem sprijini mobilităţile studenţeşti, cum să îmbunătăţim plasamentele studenţilor în companii de specialitate şi cum să creştem rata de angajabilitate a absolvenţilor. Consider că participarea la acest proiect, alături de universităţi de renume din întreaga Europă este un câştig pentru universitatea noastră, nu numai în scopul internaţionalizării programelor de studiu existente, dar şi a corelării acestora cu cerinţele pieţei forţei de muncă europene”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa