Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 05 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Scandalul Prospecțiunilor în Arad degenerează din cauza activiștilor

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Sambata, 27 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2336 ori | Comentarii stire 3 comentarii

Scandalul Prospecțiunilor în Arad degenerează din cauza activiștilor

Mișcarea împotriva gazelor de șist din Arad s-a transformat într-o luptă înverșunată și împotriva prospecțiunilor pentru gaze convenționale și petrol. Un nou incident pe acest subiect a avut loc de această dată în Șofronea, unde mai mulți activiști, printre care directorul Casei de Cultură Curtici și Președintele Asociației Salvați Câmpia de Vest, Andrei Moț și omul de afaceri Dimitrie Muscă, au  agresat verbal si fizic reprezentanții companiei Prospecțiuni SA care aveau o întâlnire de informare la secția de politie din comuna și au apelat la gesturi și cuvinte insultătoare, precum si amenințări.

Conform declarațiilor martorilor, angajații Prospecțiuni au fost opriți de grupul de activiști în fața primăriei din Șofronea, unde au încercat intimidarea lui Horia Chirița, Directorul de proiect. Andrei Moț și Dimitrie Muscă, alături de alți colegi, au urmărit mașinile companiei în încercarea de a-i opri pe angajații Prospecțiuni să continue informarea autorităților publice din zona perimetrului EX 6 –Curtici.  Situația a degenerat atunci când, în lipsa prezenței forțelor de ordine, Dimitrie Muscă a încercat să-și facă singur dreptate, refuzând orice argument sau explicație privind lucrările de cercetare a resurselor de petrol și gaze convenționale din zonă și a declarat că ”legea o fac oamenii simpli”.  Cu o atitudine agresivă, fermierul a utilizat cuvinte ce nu pot fi reproduse și chiar a utilizat violența, lovindu-l peste braț pe Directorul de proiect Prospecțiuni, în văzul tuturor celor prezenți. Toată operațiunea a fost filmată de activistul Daniel Faur, dar și de un alt angajat al companiei Prospecțiuni, in ciuda faptului ca Andrei Mot a încercat sa oprească aceasta filmare.

Horia Chirița a depus deja o plângere împotriva omului de afaceri la oficiul local de poliție din Șofronea.  La depunerea declarației au asistat și comisarul șef de la Curtici, dar și chestorul adjunct de la Poliția Județeana Arad. Angajații Prospecțiuni au fost avertizați de către autoritățile locale că există posibilitatea desfășurării unor alte astfel de incidente violente și în alte zone, ca urmare a înverșunării unui grup de influențatori împotriva oricărei activități de prospectare a resurselor naturale.

Având în vedere aceste date, nu putem decât să ne întrebăm unde este limita oamenilor care luptă orbește împotriva unei dezvoltări energetice a regiunii. Până când vom mai putea nega faptul că și prospecțiunea resurselor naturale este o activitate necesară evoluției societății? Până când vom alege să respingem orice argumente concrete că aceste lucrări au in vedere protecția mediului si a siguranței oamenilor? Si nu in ultimul rând, până când vom aborda spiritul de turma indus de grupări care luptă împotriva unui inamic invizibil, unei isterii artificiale, care amenință independența energetică a țării?share - facebook    share - twitter
Marius a postat: Duminica, 28 Septembrie, 2014, 00:02 urmatorul comentariu:
Mosierul acela a reusit sa asocieze o gramada de localnici ce detineau 100-200 de ari, sa construiasca un abator, niste crescatorii, niste ferme de porci, vite, o fabrica de piine, vreo 30-40 de magazine in 3 judete, sa dea salarii la niste sute de oameni in conditiile in care altii isi lasa pamintul in paragina si se duc la munca in Spania, Italia, Germania, Austria la capsuni sau la sters funduri de babe. Faptul ca citeste si alte informatii decit A3 sau altele, ca vede ca in multe tari fracturarea a facut ravagii, poate fi - intr-adevar - vina lui (de mosier). Ginditi-va ca in zona Curtici-Macea-Dorobanti-etc, alternativa e sa lucrezi la multinationale la care legi firul rosu la borna 12B sau bobinezi firul de 0,35 de 3250 de ori in jurul reperului A32WE45 sau sa mergi 4 saptamini in Spania ca inginer la recoltat capsuni.
Florica a postat: Sambata, 27 Septembrie, 2014, 20:16 urmatorul comentariu:
Da, asa este. Daca este milionar Musca crede ca poate cumpara pe oricine. Va felicit ca aveti curajul sa scrieti
Iulian a postat: Sambata, 27 Septembrie, 2014, 20:15 urmatorul comentariu:
Era de asteptat. Si cei de la gaze gresesc dar si lui Musca i se pare ca totul i se cuvine.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa