Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 06 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Sondaj de opinie : "Cui aparţin resursele naturale? Statului sau cetăţenilor?"

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 01 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 2915 ori | Comentarii stire 3 comentarii

Sondaj de opinie :

O serie de cetăţeni ai Aradului au avut amabilitatea de a răspunde la întrebarea : "Cui aparţin resursele naturale? Statului sau cetăţenilor?"

Redăm mai jos câteva păreri :

 

 

-Victor Gligor, inginer : Aud şi citesc în permanenţă în presă că există o dilemă şi o dispută pe acest subiect.Eu cred că lucrurile sunt clare, ele aparţin Statului, conform Constitituţiei României.Cei care spun invers, sau sunt dezinformaţi, ceea ce mă îndoiesc sau au un interes precis să întoarcă lucrurile în favoarea lor.Dacă este bine sau rău vă pot răspunde mai pe larg specialiştii în Drept Constituţional.

-Ioana Apreotesei, funcţionară : La noi sau în America ? Ştiţi că în SUA ele aparţin proprietarilor de terenuri.La noi este fix pe dos.Nu ştiu, am impresia că este o directivă a Uniunii Europene, ceva legat de sincronizarea de legislaţie.Clar nu avem de-a face cu situaţii gen serialul „Dallas” unde dai de un zăcământ de petrol în curte şi devii milionar peste noapte.Ar fi prea frumos, nu ? Astea sunt vise, nu am pământ şi nu mă deranjează faptul că resursele naturale aparţin statului.

-Teodor Stoian, pensionar, fost cadru didactic : Auziţi, de când au venit comuniştii la putere după război, ţara asta s-a întors cu fundul în sus, şi după aceea a sosit Iliescu cu baieţii noi de la Moscova.De drept de proprietate aţi auzit ? Ăla de se transmite din tată în fiu, dacă îmi aparţin cartofii din pământ atunci tot al meu este şi filonul de aur dacă îl găsesc în grădină.Vezi dumneata altă logică ? Statul fură din 1945, Groza, Dej, Ceauşescu, Iliescu şi toţi ceilalţi ne-au adus în sapă de lemn şi au încălcat dreptul nostru tradiţional la proprietate.Ar fi trebuit după revoluţie să vină regele şi să schimbe Constituţia, sunt prea bătrân să mai dau Statul în judecată sau să mai ies în stradă, poate faceţi voi tinerii ceva, măcar să nu mai votaţi comunişti.

-Zsigmond Béla, mic întreprinzător : Interesantă întrebare şi complexă în acelaşi timp, nu cred că sunt eu în măsură să fac o analiză neavând pregătire juridică, dar direct la întrebare vă răspund : Statului ! Am văzut în ziar că sunt domni deranjaţi de asta, cei cu mult pământ, nu ? Eu cred că nu le convine, când eşti bogat vrei să devii şi mai bogat.Aşa e natura umană.Nu sunt un fan al niciunui Guvern de până acum dar este un fapt, Statul este garant, sau ar trebui să fie, mult mai greu se fură în momentul în care lucrurile sunt gestionate de el.Avuţie naţională, aşa îi zice, dacă Statul este sărac ajungem ca în Grecia, nu vedeţi ce probleme au şi cei din Ungaria ?

-Alina Mihici, cadru sanitar : Nu prea este domeniul meu, adică nu e deloc, dar încerc să vă dau un răspuns.Ştiţi, de multe ori uităm de problemele curente, imediate, de suferinţele semenilor noştri şi ne interesează ce se întîmplă în Ucraina sau mai ştiu eu ce.Mă gândesc logic la ce m-aţi întrebat, deşi repet nu prea cunosc chestiunea, ar fi trebuit să staţi de vorbă cu soţul meu, el se pricepe la politică.Resursele naturale... aparţin Statului, aparţin României.Am răspuns corect ? Aşa este de când lumea şi Pâmântul, e natural să fie aşa.Adică, cred că era altfel pe vremea boierilor dar trăim în vremuri moderne.Numai bine !

 

-Gianpaolo Mazzotti, cetăţean italian : La noi, în Italia stăm rău cu resursele naturale, relieful este aşa, importăm mult, prea multă materie primă, economia noastră se bazează pe servicii, voi aveţi suficiente.La fel de multă birocraţie şi aici şi în Italia.Trebuie să exploataţi mai mult, petrol, gaz, alţii fac războaie pentru asta.Cum vreţi să fiţi puternici în Europa fără materie primă, energie ? Nu dau eu lecţii dar luaţi lucrurile bune din Vest.Chiar aveţi o ţară bogată, profitaţi !

- Iuliana Mureșanu, casieră : ar trebui să aparțină oamenilor dar ele aparțin statului. În fine, nu mă bag în povestea asta dar vreau să spun că nu e corect că am văzut că se bat pentru terenuri și așa cum le ziceți că se numesc, adică resurse, eu nu vreau copiii mei să aibă de suferit dar dacă este sigură scoaterea lor normal că vreau așa poate factura va fi mai mică. Că din salariul de pe o lună îmi plătesc cheltuielile iarna și mănânc iluzii prăjite. Dacă se ieftinește e bine și pentru noi...share - facebook    share - twitter
Aradean a postat: Miercuri, 01 Octombrie, 2014, 14:57 urmatorul comentariu:
Maestre Musca, acuma si dumneata esti de o aroganta destul de putin justificata ca sa nu spun altfel.lasa oamenii sa decida singuri ce vor sa faca cu terenul lor nu veni dumneata sa ne dai lectii
Ingrid a postat: Miercuri, 01 Octombrie, 2014, 14:57 urmatorul comentariu:
Daca m-ar fi intrebat pe mine ziceam ca este totusi este cazul sa scapam de "sclavia energetica" impusa de rusi si sa stam pe doua picioare cand vine vorba de resurse.Totul este sa se procedeze legal si corect iar beneficiarii sa fie cetatenii.
Musca a postat: Miercuri, 01 Octombrie, 2014, 14:53 urmatorul comentariu:
Resursele ar trebui sa apartina proprietarilor de teren. Sa fie clar, bogatiile apartin romanilor, proprietarilor de terenuri. Iar apropo de bataia de la Sofronea trebuie sa stiti ca unul dintre angajati a vrut sa treaca cu masina peste mine.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa