Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 24 Noiembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Prospecţiuni S.A. utilizează tehnologii moderne şi sigure pentru mediu şi comunitate

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 13 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1951 ori | Comentarii stire 3 comentarii

Prospecţiuni S.A. utilizează tehnologii moderne şi sigure pentru mediu şi comunitate

Conform oficialilor Prospecţiuni S.A., activitatea companiei reprezintă un proces foarte bine pus la punct. Specialiştii geofizicieni susţin că metodele utilizate de companie sunt folosite la nivel internaţional şi nu prezintă riscuri pentru siguranţa oamenilor sau a mediului.

Prospecțiuni S.A. are o istorie de peste 60 de ani în efectuarea proiectelor de achiziție a datelor geofizice și desfășoară, în această perioadă, o serie de lucrări în mai multe localități din ţară. Pentru a realiza studiile geofizice, compania utilizează două metode, practicate la nivel internațional. Atât vibrarea controlată, cât şi folosirea micilor cantități de explozibili, sunt atent monitorizate prin tehnologii moderne şi avizate de autoritățile competente, care au confirmat, în repetate rânduri, că aceste metode sunt sigure și nepericuloase pentru mediul înconjurător și comunitățile locale.

Vibrarea  controlată implică folosirea unor camioane mari, care au la bază o placă metalică prin care se transmit unde în interiorul pământului. Conform specialiștilor geofizicieni, această acțiune este percepută în exterior la fel ca atunci când trece un camion mare pe stradă. Cea de-a doua metodă implică realizarea unor găuri temporare, adânci de 15 m, cu un diametru de 5-7 cm, care sunt realizate cu ajutorul unor mici tractoare dotate corespunzător. În aceste găuri se vor introduce ulterior mici cantități de explozibil, care, în momentul detonării, vor transmite unde ușoare în interiorul pământului. Pentru această tehnică se folosește întotdeauna distanța de siguranță de minimum 100 de metri față de orice construcție, iar efectul este similar cu bătutul unui cui în perete.

Prospecțiuni nu identifică zăcăminte, ci realizează o simplă „ecografie”

Analiza rezultată în urma acestor lucrări este predată beneficiarului. Prospecțiuni S.A. este doar un furnizor de servicii, care realizează o simplă „ecografie a pământului”. Prin urmare, compania nu poate identifica un anumit tip de resurse, aşa cum nu poate identifica nici gazele de şist.  Însă la nivelul judeţului Arad, situaţia este clară. Conform datelor oficiale ale ANRM, confirmate de specialiştii geologi, în Arad nu exista potenţial pentru gaze de şist. Astfel, subsolul judeţului poate fi cercetat doar pentru resurse convenţionale de gaze şi petrol, iar în primă fază, această cercetare se realizează prin „ecografii” subterane. Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru judeţul Timiş.share - facebook    share - twitter
Felicia a postat: Marti, 14 Octombrie, 2014, 16:05 urmatorul comentariu:
Asta cu ecografia terestra cred ca este o idee foarte buna. Urmaresc ceea ce publicati aici si in ziare si vreau sa vad daca va tineti de cuvant ca sunt cautate zacaminte conventionale. Daca DA, atunci multumesc pentru ca i am aratat socrului meu din Livada ce se cauta si astefel a fost de acord cu asa zisa ecografie. Daca NU atunci ma voi intoarce impotriva voastra.
Dan a postat: Marti, 14 Octombrie, 2014, 15:09 urmatorul comentariu:
Daca nu vb de gaze de sist sunt de acord. Daca vb de gaze de sist sub nici o forma!!!
Miky a postat: Luni, 13 Octombrie, 2014, 20:10 urmatorul comentariu:
Asa sa fie, daca ziceti voi, ma gandesc ca altfel nu le dadea autorizatie daca nu erau in regula.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
ACUMA LA TV 11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa