Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Parteneriat ştiinţific între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” şi Universitatea din Novi Sad

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 15 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1051 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Parteneriat ştiinţific între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” şi Universitatea din Novi Sad

         O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a participat, zilele trecute, la lucrările Conferinţei internaţionale: „Comunicare, Cultură, Creaţie: Noi paradigme culturale”, manifestare patronată de Departamentul de Limba şi Literatura Română al Facultăţii de Filosofie din Novi Sad, Serbia.

În deschiderea lucrărilor, decanul Facultăţii de Filozofie, prof. univ. dr. Ivana Živančević-Sekeruš, a precizat că „pe lângă studiile de limba sârbă ca limbă maternă şi străină, Facultatea de Filosofie din Novi sad este unica instituţie din Serbia în cadrul căreia, ca limbă maternă se studiază şi româna, maghiara, slovaca şi ruteanca, la toate cele trei nivele de studii: licenţă, masterat şi doctorat”.

Conf. univ. dr. Eugen Gagea a prezentat cuvântul de salut al Președintelui UVVG, Prof. univ. dr. Aurel Ardelean și al d-nei Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, numeroşilor participanţi la importantul eveniment științific internațional. Cu această ocazie au fost acordate din partea Senatului Universității de Vest „Vasile Goldiș” - DIPLOMA DE EXCELENŢĂ a UVVG, prof. univ. dr. Pavle Sekeruš, Prorector al Universităţii Novi Sad, Serbia și prof. univ. dr. Ivana Živančević-Sekeruš, decan al Facultăţii de Filozofie, pentru bunele relații de colaboare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Reprezentanţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” au susţinut şase lucrări științifice, cu rezultate ale activităţii de cercetare ştiinţifică din domeniul filologiei, iar Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a donat un mare număr de cărţi, Bibliotecii Facultăţii de Filozofie, precum și revistele „Studii de Ştiinţă şi Cultură”, și „Tribuna Universităţii”. „Prezentarea revistelor UVVG într-o Expoziţie de carte universitară, a constituit un prilej de promovare a interculturalităţii. Considerată perla Facultăţii de Filozofie din cadrul Universității din Novi Sad, Biblioteca este a doua ca mărime din Voivodina, cu un număr de  60.000 de unităţi bibliografice repartizate în 17 biblioteci de seminar, sala de lectură centrală şi un depozit central. La Expoziţia de carte, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a participat cu un mare număr de cărţi şi reviste – prezentate de prof. Vasile Man, care apoi au fost donate Bibliotecii Facultăţii de Filosofie”, prof. Vasile Man.

Conf. univ. dr. Laura Spăriosu, Directorul Departamentului de Limba şi Literatura Română a Facultăţii de Filosofie din Novi Sad a mulţumit conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad pentru donaţia de cărţi şi reviste, apreciind foarte mult susţinerea activităţii de cercetare ştiinţifică de către prof. univ. dr. Aurel Ardelean – Preşedinte şi Rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și d-na Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, remarcând colaborarea la revista „Studii de Ştiinţă şi Cultură” şi susţinerea financiară a publicării unui volum cu lucrările prezentate la Conferinţa internaţională de la Novi Sad, cât şi editarea unui volum de-al său, care va fi lansat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul Colocviului internaţional „EUROPA: Centru şi margine - Cooperare ştiinţifică şi culturală transfrontalieră”, Ediţia a III-a din luna noiembrie 2014.

Biroul de presă al UVVGshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa