Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 24 Noiembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Panfora Oil & Gas continuă campania de informare pentru comunitățile din perimetrul Ex-6 Curtici/Județul Arad

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 15 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1530 ori | Comentarii stire 3 comentarii

Panfora Oil & Gas continuă campania de informare pentru comunitățile din perimetrul Ex-6 Curtici/Județul Arad

  • Panfora Oil & Gas continuă campania de informare pentru comunitățile din județul Arad, invitând părțile interesate să viziteze zonele de producție ale Grupului MOL
  • Panfora Oil & Gas va plăti proprietarilor de terenuri sume de bani sub formă de rente (conform Legii Petrolului)
  • Compania a început să notifice proprietarii de terenuri despre operațiunile și angajamentele sale în perimetrul Ex-6 Curtici, conform prevederilor Legii Petrolului
  • Panfora își propune să îi ajute pe aceștia să nu se implice în proceduri birocratice greoaie

15 Octombrie, ARAD – Panfora Oil & Gas continuă campania de informare, pentru a consolida relația cu comunitățile din județul Arad din localitățile care fac parte din perimetrul EX-6, astfel că a început să notifice proprietarii de terenuri despre operațiunile sale, conform prevederilor Legii Petrolului. Compania urmărește să plătească proprietarilor terenuri sume de bani sub formă de rente și să îi ajute pe aceștia să nu se implice în proceduri birocratice greoaie.

“Dorim să asigurăm pe fiecare proprietar de teren că Panfora Oil & Gas și furnizorul acesteia  de servicii de cercetare geofizică, sunt pregătite să plătească rente, așa cum prevede Legea Petrolului. După cum am mai anunțat în numeroase ocazii, operațiunile de măsurare de suprafață vor respecta drepturile de proprietate ale deținătorilor de terenuri din perimetrul EX-6  și toate prevederile legale. În acest sens, procesul de notificare privind începerea operațiunilor de explorare este de asemenea una dintre prevederile Legii Petrolului. Întrucât suntem hotărâți să continuăm consolidarea unei relații pe termen lung cu aceste comunități, benefică ambelor părți, dorim să plătim deținătorilor de terenuri sume corecte pentru accesul pe terenuri și pentru eventuale recolte nerealizate”, a declarat Ede Nagy, Director General al Panfora Oil & Gas.

Panfora Oil & Gas înțelege preocupările comunităților privind toate aspectele pe care le presupun operațiunile petroliere. De aceea, compania este pregătită să demonstreze istoricul excelent al Grupului MOL în producția petrolieră, vizibil în zone de producție aflate la doar câțiva kilometri de zona perimetrului Ex-6, dincolo de granița cu Ungaria.

Compania reiterează că va utiliza, pe întreaga durată a acordului de concesiune, doar tehnologii tradiționale, care au fost folosite de câteva decenii în operațiunile petroliere din România. Nu va fi utilizată fracturarea hidraulică și nici forajul orizontal.

Mai mult, tehnologiile de măsurare de suprafață includ echipamente de vibrație de ultimă generație, cu un impact atât de limitat asupra mediului încât au fost utilizate în țări din Uniunea Europeană chiar și pentru cercetări în zone urbane. Durata operațiunilor este de câteva zile pentru fiecare proprietar, în funcție de mărimea terenului.

Pe de altă parte, operațiunile pentru explorarea și producția de petrol și gaze pot co-exista cu cele agricole în cele mai bune condiții, după cum s-a demonstrat în multe zone din județul Arad – Pecica, Turnu, Pereg. De asemenea, tehnologiile moderne folosite în prezent nu au impact asupra mediului și comunităților.

Toate operațiunile pe care Panfora Oil & Gas are dreptul să le deruleze sunt detaliate în acordul de concesiune și în programul de lucrări, documente semnate cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), singura autoritate relevantă din România în domeniul resurselor naturale. Aceste documente arată fără dubiu că nu există niciun angajament și nicio obligație pentru explorarea de resurse neconvenționale, cum sunt gazele de șist, iar ANRM a confirmat acest lucru în repetate rânduri.

Despre Panfora Oil & Gas

Panfora Oil & Gas este o companie a Grupului MOL, companie multinaţională integrată şi independentă, cu operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul MOL are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agenția Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României. Compania Panfora Oil & Gas SRL, persoană juridică înregistrată în România, este singurul deținător al acordului de concesiune pentru perimetrul Ex-6 Curtici, conform Ordinului 434/21.12.2012 al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM). 

 

Contact

Adina Ionescu

PR & PA Manager Panfora Oil & Gas

Email: adina.ionescu@panfora.ro

Tel: 0730.277.188share - facebook    share - twitter
Robert M a postat: Miercuri, 15 Octombrie, 2014, 20:49 urmatorul comentariu:
Asa se intimpla de cand lumea si pamantul, noi cu resursele, ei cu tehnologia, nu e o chestiune noua si nici n-ar trebui sa ne mire, ca altfel ajungem inapoi la..... NU NE VINDEM TARA !
Florin a postat: Miercuri, 15 Octombrie, 2014, 20:46 urmatorul comentariu:
Asta i intrebarea, intr adevar. De ce nu faceti un experiment pe subiectul asta cu o exploatare artizanala.nam vazut in media multe materiale pe chestiunea asta si incep sa va cred. Dar vreau sa si vad :)
Ionela sfat a postat: Miercuri, 15 Octombrie, 2014, 20:44 urmatorul comentariu:
Sigur veti folosi doar tehnologii traditionale?????
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
ACUMA LA TV 11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa