Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 24 Noiembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Panfora Oil & Gas demonstrează practic că operaţiunile pentru explorarea și producția de petrol și gaze pot co-exista cu cele agricole

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 20 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 2007 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Panfora Oil & Gas demonstrează practic că operaţiunile pentru explorarea și producția de petrol și gaze pot co-exista cu cele agricole

Panfora Oil & Gas continuă campania de informare, pentru a consolida relația cu comunitățile din județul Arad din localitățile care fac parte din perimetrul EX-6, astfel că a început să notifice proprietarii de terenuri despre operațiunile sale, conform prevederilor Legii Petrolului.

Panfora Oil & Gas înțelege preocupările comunităților privind toate aspectele pe care le presupun operațiunile petroliere. De aceea, compania s-a dovedit pregătită să demonstreze practicile tehnologice impecabile ale Grupului MOL în producția petrolieră, vizibil în zone de producție aflate la doar câțiva kilometri de zona perimetrului Ex-6, dincolo de granița cu Ungaria.În acest sens, firma a organizat o deplasare în ţara vecină, la care au participat o serie de reprezentanţi ai presei din Arad, precum şi corespondenţi ai unor trusturi de presă naţionale.Astfel, jurnaliştii au fost martori la faţa locului, în mai multe perimetre din Ungaria, unde Panfora desfăşoară operaţiuni de prospectare şi exploatare, a utilizării unor tehnologii tradiționale, care au fost folosite de câteva decenii în operațiunile petroliere din România.Mai mult decât atât, reprezentanţii presei au putut constata că operaţiunile curente pentru explorarea și producția de petrol și gaze pot co-exista cu cele agricole, în cele mai bune condiții, cu impact minimal asupra mediului înconjurător, în deplină conformitate cu cele mai exigente norme de protecţie europene în domeniu.

Agricultorii se tem că Panfora Oil & Gas, divizia de explorare şi producţie a grupului MOL, ar urmări producţia de gaze naturale necovenţionale, pentru a căror extracţie se foloseşte o tehnică numită fracturarea hidraulică, care implică injectarea unei cantităţi uriaşe de apă în sol, în combinaţie cu diferite substanţe chimice, pentru a elibera gazele captive în rocile sedimentare.

Toate operațiunile pe care Panfora Oil & Gas are dreptul să le deruleze sunt detaliate în acordul de concesiune și în programul de lucrări, documente semnate cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), singura autoritate relevantă din România în domeniul resurselor naturale. Aceste documente arată fără dubiu că nu există niciun angajament și nicio obligație pentru explorarea de resurse neconvenționale, cum sunt gazele de șist, iar ANRM a confirmat acest lucru în repetate rânduri.

"Înţelegem îngrijorarea Societăţii Agricole Combinatul Agroindustrial Curtici asupra exploatării gazelor de şist şi am analizat cu o deosebită atenţie aspectele învederate în susţinerea solicitării de a fi interzise lucrările de explorare, însă tema gazelor neconvenţionale în perimetrul EX-6 Curtici este una falsă", a precizat însă preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu.

Scopul imediat al acordului de concesiune este de executare a unor lucrări de exploare prin care să se stabilească potenţialul perimetrului.Activitatea de explorare include lucrări de cercetare ştiinţifică şi prospecţiune.-afirmă  reprezentanţii companiei Panfora.

Specialiştii Panfora Oil & Gas precizează că tehnologiile de măsurare de suprafață includ echipamente de vibrație de ultimă generație, cu un impact atât de limitat asupra mediului încât au fost utilizate în țări din Uniunea Europeană chiar și pentru cercetări în zone urbane.Iar acest lucru a putut fi observat în mod explicit de către reprezentanţii mass-media,  în perimetrele de cercetare şi exploatare a gazelor naturale şi ţiteiului din Ungaria.

Panfora Oil & Gas este o companie a Grupului MOL, companie multinaţională integrată şi independentă, cu operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul MOL are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agenția Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României. Compania Panfora Oil & Gas SRL, persoană juridică înregistrată în România, este singurul deținător al acordului de concesiune pentru perimetrul Ex-6 Curtici, conform Ordinului 434/21.12.2012 al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM). share - facebook    share - twitter
Danut a postat: Luni, 20 Octombrie, 2014, 20:31 urmatorul comentariu:
Asa mai merge, puterea exemplului, nenea ala de la Curtici are el interesele lui, am auzit ca e prieten cu Hrebenciuc, gasca veche.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa