Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 13 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Universitatea Națională Ujgorod”, Ucraina

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 28 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 901 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Universitatea Națională Ujgorod”, Ucraina

Consiliul Academic din cadrul Universității de Stat „Universitatea Națională Ujgorod”, cea mai prestigioasă Universitate centrată pe educație și activitate științifică din Transcarpatia, Ucraina, i-a acordat, joi, 23.10.2014, în Sala „Aula Magna” a Universității Naționale Ujgorod, într-un cadru festiv de înaltă ținută academică, d-nei prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, membru al mai multor societăţi profesionale, titlul de Doctor Honoris Causa, pentru merite deosebite în cercetarea științifică medicală şi fructuoasa colaborare dintre cele două universităţi, de peste zece ani.

Universitatea Naţională Ujgorod, regiunea Transcarpartia, a fost fondată în anul 1945 și se numără printre Universităţile de elită din Europa, fiind plasată pe primele locuri între Universităţile atestate ca importante unităţi de cercetare și dezvoltare.

La importanta manifestare academică, prezidată de prof. univ. dr. Vladimir Smolanka, rectorul Universității, care a coincis cu sărbătorirea a 69 de ani de la înființarea Universității Naționale Ujgorod, au participat oameni de știință, academicieni, profesori universitari, studenți și înalte oficialități din Ujgorod și regiunea Transcarpatia, corpuri diplomatice din România, Ungaria și Slovacia, precum și o delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Ministerul Afacerilor Externe a fost reprezentat de Excelenţa Sa, Eleonora Moldovan, Consulul General al Consulatului General al României la Cernăuţi, care a subliniat că evenimentul reprezintă un moment istoric care marchează un nou început în relaţia bilaterală dintre România și Ucraina, pe segmentul de colaborare inter-universitară. Excelenţa Sa a felicitat-o pe d-na rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, pentru înaltul titlu de Doctor Honoris Causa şi a subliniat faptul că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are filiale în Baia Mare şi Satu Mare, aflate în apropierea graniţei cu Ucraina şi Universitatea Națională Ujgorod, astfel frontiera dintre cele două ţări dispare din punct de vedere cultural şi spiritual. Relaţiile dintre cele două centre academice se pot dezvolta prin intermediul proiectelor transfrontaliere, beneficiarii acestora fiind cadrele universitare, studenţii români şi ucraineni.

Prof. univ. dr. Vladimir Smolanka, rectorul Universităţii de Stat „Universitatea Naţională Ujgorod”, a precizat: „Universitatea Națională a unit două evenimente importante, de sărbătorire a 69 de ani de la înființarea Universității noastre cu acela de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa rectorului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, d-na prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, eveniment care constituie o mare cinste şi onoare pentru noi. Am început colaborarea dintre cele două Universităţi de multă vreme și dorim să o dezvoltăm în continuare pe baza unor schimburi de studenţi  și profesori, dar şi prin aplicarea unor proiecte europene comune”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Sunt deosebit de onorată pentru înalta distincţie academică acordată de prestigioasa Universitate Națională din Ujgorod. A fost un moment unic pentru mine, încărcat de emoţie, unde delegația noastră a avut parte de o primire frumoasă și călduroasă, care ne-a depășit așteptările, prin participarea numeroaselor personalităţi academice şi administrative, cadre didactice şi studenţi. Festivitățile organizate de Universitatea Națională Ujgorod marchează reluarea unei frumoase colaborări şi, în mod categoric, o cooperare bilaterală, didactică şi ştiinţifică, atât în domeniul medical pe care eu şi dl. rector, prof. univ. dr. Vladimir Smolanka, îl reprezentăm, cât şi pentru celelalte specializări de care sunt interesate cele două Universităţi. Cu această ocazie am semnat un nou acord de colaborare între cele două instituţii de învăţământ superior, privind cercetarea ştiinţifică, mobilităţi de cadre didactice şi studenţi, organizarea de manifestări ştiinţifice şi accesarea de fonduri europene prin proiecte transfrontaliere”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa