Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Margareta Pâslaru va lansa o carte autobiografică

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 29 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 3493 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Margareta Pâslaru va lansa o carte autobiografică

Volumul "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune" de Margareta Pâslaru, un minidocumentar al experienţelor trăite de artistă, va fi lansat pe 7 mai la Muzeul Municipiului Bucureşti.

În seara lansării, Margareta Pâslaru, în acompaniamentul muzicianului Călin Grigoriu, va interpreta o compoziţie proprie, pe versuri de Virgil Carianopol.

De asemenea, în aceeaşi seară va fi decernat "Premiul Margareta Pâslaru pentru Originalitate Interpretativă", în valoare de 1.000 de dolari unui tânăr talent în domeniul muzicii. Astfel, artista cedează drepturile ce i se cuvin în contul premiului anual, fondat la aniversarea a 40 de ani a Festivalului Mamaia (2010).

Invitaţi la lansare sunt criticul de film Magda Mihăilescu, realizatoarea TV Elise Stan şi redactorul-şef al editurii Curtea Veche, Constantin Vlad.

În volumul "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", Margareta Pâslaru surprinde cinematografic şi redă cu sensibilitate momente reprezentative din viaţa şi cariera sa, "împletite inseparabil prin intensitatea trăirilor, prin colegii deosebiţi, dar mai ales prin dedicarea ce a caracterizat-o întotdeauna". Cartea autobiografică cuprinde 100 de ilustraţii din arhiva personală a artistei, multe dintre ele prezentate publicului în premieră.

"Dintr-o familie de artişti (bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, al cărui bust va fi expus în cadrul mini-expoziţiei 'Portrete de familie' din timpul lansării, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă), Margareta Pâslaru a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârşit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, atrăgând ca un magnet privirile şi cucerind inimile", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, titlul volumului a fost ales, după cum declară Margareta Pâslaru, ca urmare a "obsesiei sale pentru ireversibilul timp", ce a urmărit-o încă de la vârsta de nouă ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". "Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, bust ce o reprezentă chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii", se mai arată în comunicat.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa