Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 20 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primul concert Linkin Park în România, în faţa a 13.000 de fani

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 07 Iunie, 2012 | Nr. accesari stire 9708 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primul concert Linkin Park în România, în faţa a 13.000 de fani

Americanii de la Linkin Park au concertat miercuri seară la Romexpo pentru prima oară în România, în faţa a aproximativ 13.000 de fani.

Concertul a fost deschis de trupele Coma, PhenomenOn şi Zdob şi Zdub, care au cântat mai bine de două ore. La doar câteva minute de ora programată pentru începerea concertului Linkin Park, americanii au urcat pe scena amplasată în complexul Romexpo, unde au fost întâmpinaţi cu ropote de aplauze, ţipete, mii de aparate foto şi telefoane mobile îndreptate către ei şi un steag mare al României fluturat în public.

În deschiderea show-ului, care face parte din turneul de promovare a albumului "A Thousand Suns", trupa Linkin Park a cântat "Tinfoil", după care au urmat "Faint", "Papercut", "With You", "Runaway", "Given Up" şi "Blackout".

După fiecare melodie interpretată publicul i-a răsplătit pe cei de la Linkin Park cu aplauze.

"Mulţumim foarte mult!", a spus solistul formaţiei, Mike Shinoda, după care a anunţat o schimbare de plan în contextul în care clapele lui Brad Delson nu au mai funcţionat, iar în timpul melodiei "A Place For My Head" au fost înlocuite, motiv pentru care clăparul a trebuit să cânte la chitară.

După acest moment, Mike Shinoda i-a pus lui Brad Delson un steag al României pe noile clape, care a rămas în acel loc pe tot parcursul spectacolului.

Show-ul a continuat cu "New Divide", după care solistul Linkin Park a comunicat din nou cu publicul.

"Vă simţiţi bine? Nu pot să vă spun cât suntem de fericiţi că suntem aici, că aţi avut răbdare şi ne-aţi aşteptat", le-a spus fanilor Mike Shinoda, adăugând că trupa sa va lansa un nou album.

Concertul a continuat cu "Lies Greed Misery", cea de-a doua piesă de pe albumul trupei care va fi lansat pe 26 iunie. Au urmat "Points of Authority", "Waiting for the End" şi "Breaking the Habit", timp în care publicul a aplaudat şi a cântat alături de cei de la Linkin Park.

"Sunteţi uimitori în seara aceasta. Este o onoare să cântăm pentru voi. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi", le-a spus fanilor vocalistul trupei.

Ultimele piese - "Leave Out All the Rest / Shadow Of The Day / Iridescent", "The Catalyst", "What I've Done", "One Step Closer", "Encore", "Burn It Down", "In the End", "Numb" - s-au dovedit a fi cele mai cunoscute piese ale americanilor de la Linkin Park, cei aproximativ 13.000 de fani cântându-le alături de ei.

Înainte de ultima piesă, Mike Shinoda a mulţumit din nou publicului şi i-a transmis că a fost minunat.

Concertul, care a durat în jur de o oră şi jumătate, s-a încheiat cu melodia "Bleed It Out", care a fost o punte către coverul pentru "Sabotage" de la Beastie Boys.

Deşi solicitaţi pentru bis de public, cei de la Linkin Park nu au mai revenit pe scenă, spre dezamăgirea fanilor.

Pe lângă cei care au venit la Romexpo pentru concertul Linkin Park, alte zeci de persoane au urmărit show-ul de pe şi din clădirile din jurul complexului.

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupă de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei şase membri ai trupei sunt originari din sudul Californiei. Vocalistul Mike Shinoda şi Delson, foşti colegi de şcoală, au înregistrat primul material, în 1996.

De-atunci, Linkin Park au vândut peste peste 45 de milioane de albume în întreaga lume şi au câştigat două premii Grammy din şase nominalizări, plus numeroase alte premii ale industriei muzicale.

Albumul de debut al trupei, "Hybrid Theory", a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare în SUA) şi a câştigat multi-platina în multe alte ţări.

Ultimul lor album, "A Thousand Suns", a intrat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo.

Turneul de promovare "A Thousand Suns Tour" a traversat cinci continente şi 30 de ţări, cei şase cântând în faţa a peste un milion de fani.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara acestui an. După o perioadă de experimente şi într-o eră în care mai toate formaţiile merg spre dubstep, Linkin Park au decis să revină la soundul iniţial.

În anul 2005, Linkin Park a pus bazele Music For Relief, o organizaţie caritabilă non-profit, care a adunat peste cinci milioane de dolari pentru victimele dezastrelor naturale. Suma de 2,2 lei din fiecare bilet vândut la concertul din România va merge către Music For Relief. Biletele au avut preţuri cuprinse între 130 de lei şi 360 de lei.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa