Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Actriţa Emma Thompson, în rolul autoarei poveştii legendarei Mary Poppins

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 29 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 798 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Actriţa Emma Thompson, în rolul autoarei poveştii legendarei Mary Poppins

Actriţa britanică Emma Thompson a fost surprinsă pe platourile de filmare ale producţiei "Saving Mr Banks", în rolul autoarei poveştii legendarei Mary Poppins, P.L.Travers.


Actriţa a fost fotografiată îmbrăcată într-o ţinută de gală vintage şi cu o coafură pe măsură. Personajul lui Thompson a sosit pe platouri într-o maşină neagră, la ceea ce părea a fi premiera filmului "Mary Poppins", informează dailymail.co.uk.


Emmei Thompson i se alătură în acest film Tom Hanks, care joacă rolul lui Walt Disney.


Filmul va prezenta "lupta" dusă de directorii studiourilor Disney pentru a achiziţiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins".


Scriitoarea australiană P.L. Travers a rezistat mult timp în faţa eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care încerca să o convingă de faptul că versiunea cinematografică a cărţilor acesteia va fi o idee bună.


Potrivit presei americane, Walt Disney a avut nevoie de două decenii pentru a o convinge şi a fost constrâns să îi prezinte încăpăţânatei romanciere australiene scenariul filmului, pentru ca aceasta să îl aprobe.


În timpul filmărilor de la începutul anilor '60, Walt Disney şi P.L Travers s-au contrazis de multe ori în privinţa alegerii cântecelor, secvenţelor animate şi a dialogurilor din film.


Relaţia profesională dificilă dintre cineast şi scriitoare a fost prezentată în biografia "Mary Poppins She Wrote", de Valerie Lawson, care a stat apoi la baza a două documentare despre P.L. Travers.


Filmul "Saving Mr. Banks" este regizat de John Lee Hancock şi va avea premiera în decembrie, anul viitor. Filmul "Mary Poppins", regizat în 1964 de Robert Stevenson, a avut-o în rolul principal pe Julie Andrews, care a fost recompensată cu premiul Oscar pentru prestaţia sa.


Emma Thompson, în vârstă de 53 de ani, a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen.


Thompson este printre puţinii actori de la Hollywood care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994 -, pentru două producţii diferite. În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi de rolul secundar din "În numele tatălui".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
ACUMA LA TV 18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa