Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 22 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Jodie Foster va fi premiată la Globurile de Aur pentru întreaga carieră

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 02 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1134 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Jodie Foster va fi premiată la Globurile de Aur pentru întreaga carieră

Actriţa americană Jodie Foster, câştigătoare a două premii Oscar, va primi în luna ianuarie un Glob de Aur onorific, un trofeu care recompensează o carieră de 40 de ani la Hollywood, în calitate de actriţă, regizoare şi producător de film, au anunţat joi organizatorii galei.


Reprezentanţii Hollywood Foreign Press Association (HFPA), asociaţia care organizează gala anuală a Globurilor de Aur, au spus că prin acest premiu Jodie Foster se alătură altor nume mari din industria americană de divertisment care au primit premiul Cecil B. DeMille la ediţiile precedente, precum Lucille Ball, Barbra Streisand, Al Pacino, Morgan Freeman şi Judy Garland.


Jodie Foster va primi acest premiu pentru întreaga carieră la gala de decernare a Globurilor de Aur, ce va avea loc pe 13 ianuarie la Los Angeles, unde vor fi recompensate cele mai bune filme şi cele bune performanţe actoriceşti de pe micul şi marele ecran din 2012.


"Jodie este o femeie a cărei personalitate are multe faţete, care a obţinut succese incomensurabile şi care va continua să aibă succes în cariera ei", a declarat preşedintele HFPA Aida Takla-O'Reilly.


"Ambiţia, exuberanţa şi farmecul ei au deschis drumul şi altor artişti ca ea în această industrie. E cu adevărat unică", a adăugat Aida Takla-O'Reilly.


Jodie Foster, în vârstă de 49 de ani, şi-a început cariera filmând reclame la vârsta de trei ani şi a devenit celebră pe plan internaţional cu rolul adolescentei fără adăpost din filmul "Taxi Driver" din 1976.


De atunci a jucat în peste 40 de filme şi a câştigat două premii Oscar, pentru cea mai bună actriţă cu rolul victimei unui viol din "Acuzata/ The Acused" şi cu cel al unei agente FBI din thrillerul din 1991 "Tăcerea mieilor/ The Silence of The Lambs".


Jodie Foster a trecut însă şi în spatele camerei de filmat şi a regizat filmul "Little Man Tate" şi a devenit apoi producător de film şi de televiziune, prin intermediul companiei sale de producţie Egg Pictures.


Jodie Foster se numără printre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din "Acuzata" (1988) şi "Tăcerea mieilor" (1991), ea a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Curaj nebănuit" (2007). Foster a mai regizat "Castorul/ The Beaver" (2011), cu Mel Gibson, "Vacanţă cu familia/ Home for the Holidays" (1995) şi "Micul Tate/ Little Man Tate" (1991). Actriţa va putea fi văzută din nou pe marile ecrane, în curând, în filmul "Elysium", de Neill Blomkamp, alături de Matt Damon. Filmul "Elysium" va fi lansat pe 1 martie 2013.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa