Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 26 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ultimul film al lui River Phoenix, finalizat după 19 ani de la moartea actorului

Categorie stire CANCAN | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 02 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1333 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ultimul film al lui River Phoenix, finalizat după 19 ani de la moartea actorului

Ultimul film în care a jucat actorul american River Phoenix, intitulat "Dark Blood", a fost finalizat, la 19 ani de la moartea artistului, şi va intra în circuitul cinematografic nord-american.


Miercuri, 31 octombrie, s-au împlinit 19 ani de când River Phoenix a murit la Los Angeles, din cauza unei supradoze de droguri. Ultimul film în care a jucat starul american - rămas neterminat timp de aproape două decenii - a fost în cele din urmă finalizat, informează site-ul revistei People.


Actorul River Phoenix, care avea 23 de ani atunci când s-a prăbuşit în faţa clubului Viper Room la primele ore ale dimineţii, pe 31 octombrie 1993, sosise de doar câteva zile în Los Angeles, venind din Utah, unde filma pentru "Dark Blood". Pentru rolul din acest film, starul american îşi vopsise părul într-o nuanţă închisă şi purta lentile de contact.


În acel moment, producătorii mai aveau nevoie de doar 11 zile pentru a încheia filmările la "Dark Blood".


Filmul se afla la 80% din producţie în momentul în care actorul a murit. Regizorul danez George Sluizer a reuşit în cele din urmă să finalizeze această peliculă, pe care a prezentat-o deja într-un festival de film şi pe care speră să o introducă în circuitul cinematografic nord-american.


În "Dark Blood", River Phoenix interpretează rolul unui bărbat tânăr şi văduv, Boy, care trăieşte în deşert, în apropiere de o zonă unde au loc teste nucleare. Bărbatul sare în ajutorul unui cuplu de tineri căsătoriţi, în momentul în care automobilul lor se defectează. "Phoenix are un aer carismatic şi impresionant în acest ultim rol al său, făcând din Boy un personaj complex şi pe deplin matur", scrie revista Variety într-o recenzie a filmului.

 

George Sluizer a umplut golurile din intriga filmului cu o serie de dublaje de voce şi a obţinut "o viziune surprinzător de coerentă pentru o poveste categoric ciudată", se afirmă în articolul publicat în revista Variety.


"Dark Blood" a avut premiera mondială în septembrie, la Netherlands Film Festival 2012. George Sluizer, care are acum vârsta de 80 de ani, spune că, deşi a primit zeci de invitaţii pentru a-şi prezenta filmul la alte festivaluri, preferă să ofere peliculei sale o audienţă mai largă şi să o introducă în circuitul cinematografic nord-american.


Alături de Johnny Depp, Christian Slater şi Keanu Reeves, River Phoenix era considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri actori din generaţia lui, în momentul în care a murit în faţa clubului Viper Rooms din Los Angeles, în anul 1993.


El se afla în acel loc cu fratele său Joaquin şi cu iubita sa, Mathis, când a luat un cocktail de droguri şi a suferit o criză în faţa clubului.


River era fratele mai mare al actorilor Rain, Joaquin şi Summer Phoenix.


Trupul său a fost incinerat, iar cenuşa a fost împrăştiată pe pământul fermei pe care familia Phoenix o deţine în Florida.


River Phoenix a fost încurajat de părinţii săi să devină actor încă din copilărie, iar până la vârsta de 10 ani jucase deja în câteva seriale de televiziune, precum "Seven Brides For Seven Brothers" şi "Celebrity".


"Stand By Me", un film despre maturizare, realizat pe baza unui roman de Stephen King, a fost pelicula care i-a adus celebritatea, urmată de performanţa sa foarte bine primită de critici din filmul "Mosquito Coast", în care a jucat alături de Harrison Ford şi Helen Mirren.


Tânărul actor a primit o nominalizare la Oscar în 1989, pentru prestaţia sa din filmul "Viaţa pe fugă/ Running On Empty", regizat de Sidney Lumet, în care joacă rolul fiului cel mare al unui cuplu de protestatari contra războiului, daţi în urmărire, după ce au bombardat o fabrică ce producea napalm, în timpul războiului din Vietnam.


Acest rol a marcat trecerea lui River Phoenix de la statutul de copil-star la cel de actor adult, o evoluţie completată de rolul îndrăzneţ din "Dragoste şi moarte în Idaho/ My Own Private Idaho", de Gus Van Sant, în care a interpretat rolul unui homosexual ce trăieşte pe străzi din practicarea prostituţiei.


Printre filmele în care a jucat ulterior se remarcă "Petrecerea urâtelor/ Dogfight" (1991), "Cutia neagră/ Sneakers" (1992) şi "Iubire în stil country/ The Thing Called Love" (1993). În momentul morţii sale, River Phoenix semnase deja pentru a juca în "Interviu cu un vampir".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa